SEGRE

ESNOTICIA

Els directors dels centres asseguren que “estem preparats” per tornar avui a les aules

El dia D ja ha arribat i sis mesos després de l'última vegada més de 60.000 lleidatans tornen avui a les aules. Ho fan després de passar dos confinaments, un estiu i molts dubtes sobre les mesures de seguretat als centres. Els directors asseguren que estan “a punt per tornar”, tot i que reconeixen que serà “inevitable” que hi hagi rebrots.

Places d’aparcament precintades per evitar aglomeracions davant el col·legi Pinyana.

Places d’aparcament precintades per evitar aglomeracions davant el col·legi Pinyana.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis mesos després de l’últim dia de classe, un total de 62.796 alumnes lleidatans tornen avui a les aules en plena pandèmia i després de dos confinaments, un estiu i un futur incert arran dels rebrots de les últimes setmanes. Malgrat que la Generaltiat i els centres han tingut tot l’estiu per habilitar escoles i instituts, els pares i mares encara tenen dubtes sobre la seguretat de les aules i si això provocarà més brots.

L’ajuntament de Lleida reforçarà les línies de bus i suprimirà aparcaments en sis carrers

Davant d’aquesta situació, els directors de Primària i Secundària ho tenen clar: “Estem preparats”, encara que reconeixen que “serà inevitable que hi hagi casos als centres educatius” després que la Generalitat informés que fins a cinquanta-sis docents han donat positiu per coronavirus a Catalunya abans de la tornada a l’escola.

Així ho expressa el director del col·legi Camps Elisis de Lleida, Jordi Porta, que va detallar que “els centres estem a punt per tornar a les aules i ens hem preparat bé tenint en compte les circumstàncies”. Unes circumstàncies que han anat des dels dubtes per preparar l’organització de les classes, patis i entrades i sortides dels centres fins a la planificació interna a l’espera de més personal. En el cas de Porta, l’organització ha anat “millor del que s’esperava i hem pogut reduir les ràtios de vint-i-sis alumnes a vint gràcies al fet que comptem amb prou personal”. Malgrat les mesures que s’han pres, Porta no dubta que “serà inevitable que hi hagi casos a les escoles, però crec que serà més pel fet del que fa l’estudiant a fora de la classe que amb el que faci a dins”.

De la mateixa forma opina el director de l’institut Guindàvols de Lleida, Juanjo González, que va reiterar que per part dels centres “estem preparats”. Va detallar que “hem seguit totes les recomanacions de la Generalitat i, en el supòsit que es registri algun cas, procedirem a aïllar per grups, dubto que s’arribi a tancar l’institut”. González també reconeix que les últimes setmanes “hem rebut consultes de pares i mares, la majoria dels quals de primer d’ESO, sobre els dubtes i les mesures que hem pres, però reiterem que està tot preparat per tornar per fi a classe”.

Vianalització i tall de carrers per al retorn a l’escola

L’inici del nou curs comportarà, a banda de les mesures sanitàries, talls puntuals del trànsit, limitació de l’aparcament i fins i tot la conversió en zona de vianants d’alguns carrers. Aquestes són les principals actuacions que l’ajuntament de Lleida efectuarà a partir d’avui per evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels col·legis. Un exemple d’això és que als carrers Barbastre i Dolors Sistac, pròxims als col·legis Enric Farreny i Ciutat Jardí respectivament, es convertiran en zona de vianants de forma permanent, i als carrers Anselm Clavé i Doctor Combelles es tallarà el trànsit en les hores d’entrada i sortida a les escoles Príncep de Viana i Episcopal. 

D’altra banda, el consistori suprimirà aparcaments als carrers Hostal de la Bordeta al costat de l’escola El Carme, a Sant Paulí de Nola per la seua proximitat al col·legi del Parc de l’Aigua, als carrers Valls d’Andorra i avinguda de Pinyana per l’escola Pinyana, al carrer Castella al costat del col·legi Sant Jaume i al carrer Joan Miró, a la vora de l’Episcopal. Paral·lelament a aquestes actuacions, el consistori de la capital reforçarà determinades línies d’autobús molt utilitzades per estudiants per evitar aglomeracions. Es millorarà la freqüència a les línies L8, L10 i les dels busos que vagin al Camp Escolar.

tracking