SEGRE

ESNOTICIA

El curs comença amb més de 460 professors i alumnes confinats

Argimon calcula que en els propers dies es produiran repunts a causa de la tornada a l'activitat || A Espanya ja hi ha més de dos-cents col·legis amb incidències

Els alumnes d’un institut de Tarragona, durant la presentació del curs escolar al pati, amb mascareta i guardant les distàncies.

Els alumnes d’un institut de Tarragona, durant la presentació del curs escolar al pati, amb mascareta i guardant les distàncies.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar 2020-2021 es va iniciar ahir a Catalunya amb 253 professionals i 210 alumnes en quarantena per casos de coronavirus, així com amb 67 professionals i 23 nens positius de Covid-19. A més, nou grups de vuit centres es trobaven confinats per positius o contactes en activitats prèvies a l’inici del curs o en centres on el curs ja havia començat, segons va explicar secretària general d’Educació, Núria Cuenca.

Davant de la tornada a l’escola i el retorn de moltes persones a l’activitat laboral, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu que en els propers dies es produeixin repunts als indicadors de la pandèmia, però va assenyalar que confia que aquest increment es produeixi de “manera suau”.

La quarantena podria reduir-se a Catalunya de 14 a 10 dies al llarg d’aquesta mateixa setmana

D’altra banda, Argimon va reconèixer que és “probable” que aquesta mateixa setmana s’anunciï la reducció de les quarantenes de 14 a 10 dies, però va indicar que falten alguns detalls per tancar.

Quant a la situació de les escoles a Espanya, durant aquests primers dies del curs almenys 212 col·legis han registrat incidències derivades de la Covid-19, des de quarantenes d’aules senceres fins a tancaments de centres per la detecció de casos positius de professors o alumnes.

Les comunitats autònomes han iniciat el curs de manera esglaonada. Andalusia se situa al capdavant amb almenys 34 centres educatius en els quals s’ha registrat alguna incidència per la pandèmia. En segon lloc se situa el País Basc, amb una trentena de centres educatius amb algun cas de coronavirus entre els seus treballadors o alumnes, encara que fins al moment només quatre han hagut de ser tancats.

Un dels últims col·legis que es van veure obligats a tancar portes va ser el plurilingüe Calasancio de Pontevedra, on es va detectar un brot de coronavirus que ha infectat almenys nou persones entre professors i personal no docent. Va ser el primer col·legi de Galícia que es va veure obligat a tancar a causa de la pandèmia.

tracking