SEGRE

El 40% de pares creu que en menys de 15 dies els seus fills guardaran quarantena

El 40% de pares creu que en menys de 15 dies els seus fills guardaran quarantena

El 40% de pares creu que en menys de 15 dies els seus fills guardaran quarantenaEFE/Ángel Medina G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 87 % dels pares se senten molt preocupats davant de la tornada al col·legi dels seus fills i el 40% considera que en menys de quinze dies la classe dels seus fills estarà en quarantena pel coronavirus.

El possible contagi a la família (66,55 %), que els centres no compleixin amb la normativa (49,15 %), el prolongat ús de màscares en els menors (48,14 %) o la conciliació amb els fills en el cas d’un positiu a l’aula (47,23 %) són altres de les pors més comunes dels espanyols.

Ho assenyala una enquesta de la companyia d’investigació Toluna, que ha entrevistat a 1.500 persones majors d’edat, la majoria pares amb fills en edat escolar.

Un 23,73 % de les famílies ha decidit no comprar tot el material per veure molt a prop el possible cessament de curs.

Respecte a la conciliació, a un 40,56 % dels pares els pertorba les conseqüències laborals que puguin tenir les possibles baixes per sospita de contagi o aïllament a les aules dels seus fills.

Més de la meitat considera que se li hauria de donar la baixa o almenys una reducció de jornada per suportar una quarantena dels fills (el 39,32 %).

Només un 44,86 % donen suport a un curs totalment presencial, mentre que el 32,54 % considera que s’hauria de fer mixt per minimitzar el risc o la formació virtual per a un 22,6 % dels enquestats.

Les principals mesures addicionals per prevenir el contagi que duen a terme les famílies amb els petits són la desinfecció de sabates, motxilla i material escolar cada dia (66,78 %), a més de canviar la roba tot just arribar a casa (60,45 %), prendre la temperatura cada dia abans d’anar al col·legi (52,66 %) o tancar el nucli de contactes dels nens (33,67 %).

Gairebé l’11 % de les famílies han decidit no deixar els seus fills als menjadors.

Finalment, a gairebé un 82 % dels espanyols els preocupa els efectes secundaris que puguin tenir les vacunes anticovid.

El 55 % diu que només se la posaria si hi ha garanties que sigui segura, el 28,82 % se la posarà en el que estigui disponible i més d’un 9,28 % encara té dubtes. Però quan es pregunta de les intencions amb els fills, la foto canvia: el 86 % de les famílies posaran sense dubtar els seus fills la vacuna.

tracking