SEGRE

ESNOTICIA

La il·lusió de molts menors conviu amb els dubtes dels pares

La normalitat marca l'inici del curs també a comarques, només alterat en comptats casos || Montellà, l'única escola que no comença a causa del virus

Presa de temperatura al Pompeu Fabra de Mollerussa.

Presa de temperatura al Pompeu Fabra de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La il·lusió de molts menors per anar a l’escola després de sis mesos i coincidir de nou amb els companys de classe va conviure durant la intensa jornada d’ahir amb els nombrosos dubtes dels pares sobre com transcorrerà el curs i què ocorrerà si un fill cau malalt o ha de confinar-se. Només dos escoles a tot Catalunya no van poder iniciar les classes ahir a causa de la Covid, una, a la Cerdanya lleidatana. També almenys dos guarderies de l’Urgell han hagut d’esperar per falta de docents, mentre que alguns centres comencen el curs en obres o preveuen estar-ho pròximament.

També als municipis petits les escoles s’han hagut d’adaptar als límits imposats per la Covid i guanyar espai al carrer. Per exemple, a Guissona, per accedir als centres es van tallar els carrers i els estudiants van utilitzar diferents entrades i horaris per evitar massificació. En aquest mateix municipi, tant l’Institut com l’escola Ramon Faus tenen pendent de finalitzar les obres d’ampliació, la qual cosa porta al repte d’afrontar l’inici de curs amb 500 i 400 alumnes, respectivament, i amb dificultats d’espai.

A comarques, centenars d’alumnes van haver d’afrontar un doble examen davant del coronavirus: fins i tot abans d’arribar a l’escola van aplicar els primers protocols en el transport escolar.

Per exemple, més de mig miler d’alumnes de l’Urgell es van desplaçar a la seua escola o institut amb transport escolar en quinze rutes amb els respectius desdoblaments. Als autocars s’ha establert un seient fix i assignat per a cada alumne, que s’asseu al costat dels seus companys de classe amb l’objectiu de mantenir en la mesura possible els grups classe estables. A més, és obligatori l’ús de mascareta i abans de pujar han de desinfectar-se les mans, i en alguns casos també el calçat i la motxilla. Els autocars també han instal·lat als vehicles sistemes que garanteixen la constant renovació de l’aire.

A la majoria de col·legis l’entrada es va fer esglaonada durant almenys 10 minuts.

Quant al cas de Montellà, l’escola Ridolaina començarà les classes a partir de demà després que Educació hagi designat cinc professors substituts per cobrir les baixes de l’equip docent del centre al detectar un positiu per coronavirus abans de l’inici del curs.

L’alcalde, Josep Castells, va valorar “de forma positiva” el cribratge que han seguit tots els docents, que van participar en els tests massius la setmana passada a Puigcerdà.

tracking