SEGRE

FESTEJOS CORONAVIRUS

Lleida escalfa motors per a les festes

Els concerts, el correfoc i el seguici es concentraran als Camps Elisis i Sant Joan || Stay Homas, Manel, Koers i Suu, alguns dels artistes que conformaran el cartell d'enguany

El quartet Manel, que va omplir ahir a la nit el Teatre de la Llotja, va presentar els temes del seu nou disc, ‘Per la bona gent’, i Mishima va omplir el Cafè del Teatre divendres.

El quartet Manel, que va omplir ahir a la nit el Teatre de la Llotja, va presentar els temes del seu nou disc, ‘Per la bona gent’, i Mishima va omplir el Cafè del Teatre divendres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una festivitat de Sant Anastasi d’allò més trista, sembla que la crisi del coronavirus donarà un respir a les Festes de Tardor de Lleida, previstes del 25 al 29 d’aquest mes. La Paeria ultima els preparatius del programa d’actes que, encara que estarà adaptat a la situació actual per minimitzar el risc de contagi, manté les actuacions musicals, el tradicional Nit de Foc i el seguici amb els elements de la cultura popular. Així ho va assegurar a Ua1 i va confirmar a SEGRE l’edil de festes, Ignasi Amor, que va explicar que “volem conservar l’esperit festiu, si bé totes les activitats hauran de reformular-se per garantir el compliment de les mesures de seguretat”. Amb aquest objectiu, la previsió és que la totalitat dels actes es concentrin a la plaça Sant Joan i els Camps Elisis. La tradicional Diada Castellera és una de les víctimes de la pandèmia, encara que els Castellers de Lleida tenen previst celebrar un acte simbòlic en el qual penjaran la seua bandera a la façana de l’ajuntament. “Els carrers del Centre Històric són massa estrets, per la qual cosa hem hagut de canviar el format i l’emplaçament del correfoc, que es traslladarà al recinte firal dels Camps Elisis aprofitant que aquest any no se celebra la Fira de Sant Miquel”, va dir Amor.

Pel que fa a les actuacions musicals, el cartell d’aquest any estarà format pel trio revelació del confinament, Stay Homas; els Manel; el grup lleidatà Koers; la cantautora Suu i la lleidatana Marta B, entre altres artistes. El recinte firal conservarà la zona de bar, si bé quedarà reduïda a una única barra que estarà gestionada per diferents entitats locals. Sobre això, Amor va assegurar que no “se serviran licors destil·lats ni menjar, ja que durant aquestes dates els locals que formen part de la Federació d’Hostaleria de Lleida prepararan un menú especial per a les festes”.

El recinte firal conservarà la zona de bar, reduïda a una única barra gestionada per entitats locals

Garantir la distància de seguretat i limitar l’aforament serà una prioritat organitzativa, per la qual cosa la Paeria realitzarà un registre previ dels assistents. “El públic interessat a assistir a alguna de les activitats haurà de tramitar la reserva a través de www.festeslleida.cat, encara que també s’habilitarà una línia telefònica per reservar l’entrada”, va explicar el regidor de festes i cultura popular.

Primeres festes a Lleida després de la desil·lusió de Sant Anastasi La pandèmia de la Covid-19 va obligar a suspendre al maig tots els actes programats per a la festa major. Ni Batalla de Flors, ni focs artificials ni actes virtuals, la ciutat només va acollir una missa a la Catedral Nova en honor a sant Anastasi amb l’assistència espontània d’alguns fidels, malgrat que encara les celebracions eclesiàstiques eren limitades a un trenta per cent d’aforament. Per la seua part, la Federació de Cases Regionals va fer una ofrena floral a sant Anastasi a l’església de Sant Joan i, fent ús de les noves tecnologies, els Diables van compartir vídeos de les matinades i el Ball de Diables. També la Banda Municipal de Música va gravar un vídeo interpretant Avant, sempre avant. A falta d’un programa d’actes, van ser els mateixos veïns de Balàfia els que van organitzar un castell de focs artificials per acomiadar sant Anastasi en les que van ser unes de les festes de Lleida més tristes des de la Guerra Civil.

El grup lleidatà Koers amenitzarà demà la Nit del Jovent a la festa major de Bell-lloc d’Urgell.

El grup lleidatà Koers amenitzarà demà la Nit del Jovent a la festa major de Bell-lloc d’Urgell.SEGRE

El grup Stay Homas, a la seua terrassa de confinament.

El grup Stay Homas, a la seua terrassa de confinament.TV3

La cantant barcelonina Suu presentarà a Tàrrega el 15 de maig ‘Ventura’, el seu segon disc.

La cantant barcelonina Suu presentarà a Tàrrega el 15 de maig ‘Ventura’, el seu segon disc.AJUNTAMENT DE TÀRREGA

La plaça Paeria de Lleida, de gom a gom durant les festes de l’any passat durant el pregó del Sr. Postu.

La plaça Paeria de Lleida, de gom a gom durant les festes de l’any passat durant el pregó del Sr. Postu.AMADO FORROLLA

tracking