SEGRE

Retiren diversos lots d'un fuet per presència de salmonel·la

Pikist

Retiren diversos lots d'un fuet per presència de Salmonella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha demanat la retirada immediata per la presència de Salmonella entèrica serotip 'Typhimuriumen' d’un nou lot del producte 'Fuet Cabanes' fabricat a Catalunya. Amb aquesta retirada, són ja 8 els lots afectats des del passat 4 de setembre; data en la qual va saltar l'alarma sanitària a França.

Segons informa, són fabricats per l'empresa catalana Embotits Solà que distribueix sota diferents marques comercials: Cabanes, Embotits Solà, La Granja, Calet, Solà i Maó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d’Or, Tapes Pape, Julian Mairal i Reketukas.

Els quatre primers lots retirats (20/22-03; 20/26-02; 20/26-03 i 20/27-01) es van distribuir majoritàriament a França, encara que una part també va ser distribuïda a Catalunya i Aragó, així com a Bèlgica i Andorra. La setmana passada es van retirar tres nous lots (20/22-02; 20/08-01; 20/08-02), d’ells només s’ha distribuït el lot 20/22-02 a Espanya, en particular a les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Illes Canàries, Cantàbria i Madrid. Els lots 20/08-01 i 20/08-02 s’han distribuït íntegrament a Lituània.

Aquest dimarts, Catalunya, novament a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), ha informat l’AESAN d’una nova retirada, la del lot 20/29-04 distribuït a Catalunya i Lituània.

Fins al moment no s’ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta. No obstant això, es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per l’esmentada alerta, s’abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra. I en el cas d’haver consumit aquest tipus de producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi, es recomana acudir a un centre de salut.

La presència de Salmonella entèrica serotip Typhimurium als aliments pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen (principalment diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap).

tracking