SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

Validen a Lleida el primer qüestionari en castellà per a persones amb peu diabètic

Dídac Mauricio, investigador de l’estudi, amb l’IRBLleida i la UdL.

Dídac Mauricio, investigador de l’estudi, amb l’IRBLleida i la UdL.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l’IRBLleida, de la UdL, de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol de Badalona, de la Universitat d’Alacant i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades han publicat el primer qüestionari en castellà de qualitat de vida per a persones amb peu diabètic. Es tracta d’una complicació crònica que afecta negativament la qualitat de vida dels pacients amb diabetis, i fins ara no hi havia a l’Estat espanyol cap qüestionari validat per mesurar la qualitat de vida d’aquestes persones. L’objectiu de l’estudi va ser adaptar i validar el qüestionari Diabetic Foot Ulcer Scale-Short Form (DFS-SF) a la població espanyola amb diabetis.

En la versió original en anglès, aquest qüestionari ha demostrat tenir una alta sensibilitat per detectar canvis en l’estat de les úlceres, i unes propietats psicomètriques i reproducibilitat òptimes. Un total de 141 pacients amb úlceres en el peu diabètic de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida van participar en l’estudi.

L’investigador Dídac Mauricio, responsable de l’estudi, va destacar que “és una eina de gran utilitat en l’àmbit clínic i d’investigació sobre el peu diabètic”.

tracking