SEGRE

ESNOTICIA

Brot amb 49 positius en una residència de Bellpuig, la majoria asimptomàtics

La residència de Bellpuig ha registrat un brot de Covid amb 41 dels seus 55 usuaris contagiats, a part de vuit empleats. Tanmateix, els casos són asimptomàtics o lleus i només un resident està hospitalitzat, amb evolució favorable. La situació a la província de Lleida segueix estable, però la Cerdanya arrossega a mals indicadors el Pirineu.

Risc de rebrot en cada municipi

Brot amb 49 positius en una residència de Bellpuig, la majoria asimptomàtics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, gestionada per la Fundació Pere Mata, ha registrat un brot de coronavirus amb 49 persones encomanades, 41 de les quals residents i 8 empleats. El centre compta amb 55 usuaris.

Segons consta en una nota informativa del geriàtric, el 8 de setembre passat un usuari va presentar símptomes compatibles amb la Covid-19, de forma que se’l va aïllar i se li va fer una PCR. El dia 11 es va confirmar que el resultat era positiu i es va activar el protocol del departament de Salut, en el qual es van fer proves a residents i empleats.

El mateix dia 11, es va procedir a sectoritzar el centre aïllant els usuaris i aplicant els procediments regulats segons el CatSalut i es van suspendre les visites. Una vegada dutes a terme totes les proves, es va confirmar que 41 usuaris i vuit empleats van donar positiu. Actualment, tots els residents estan estables i únicament s’ha requerit un trasllat hospitalari que evoluciona favorablement. En aquest sentit, fonts del departament de Salut van assenyalar que tenien constància que un dels usuaris ja estava hospitalitzat per una altra qüestió i va donar positiu al mateix hospital. En el comunicat, la residència assenyala que “la direcció treballa estretament amb Salut i Afers Socials per a la correcta atenció dels nostres residents”. Fins ara, el geriàtric no havia registrat “cap cas actiu per Covid”.

Per la seua part, l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va destacar que “la majoria són asimptomàtics i es tracta de casos lleus” i que únicament diumenge una resident va ser traslladada de forma preventiva a l’hospital de Lleida amb unes dècimes de febre, mentre que ahir a la tarda estava previst derivar dos usuaris més. Tant Estiarte com Salut van posar en relleu la rapidesa dels professionals a sectoritzar l’edifici i a comunicar la situació a les famílies. De moment, Salut no té previst dur a terme cap cribratge massiu a Bellpuig.

Les mateixes fonts del departament van assenyalar que hi ha dos residents del geriàtric d’Almacelles contagiats de Covid, així com un dels seus empleats, mentre que hi ha 14 usuaris positius asimptomàtics a la de Puigcerdà (a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran) i cinc empleats contagiats. Des del departament insten a “reforçar el missatge de prevenció i seguretat davant la Covid i remarquen que si algú espera la PCR es mantingui aïllat, sobretot els alumnes” una vegada començat el curs escolar.

La Generalitat flexibilitza les sortides dels residents

El departament de Salut ha actualitzat el pla de gestió de la Covid-19 en l’àmbit residencial permetent les sortides de residents a l’exterior i els nous ingressos en centres classificats com a verds (sense casos i sectoritzades) o taronges (amb positius i sectoritzades) amb independència del risc de la zona on són.

A mitjans d’agost es va aprovar que es poguessin fer visites en aquests centres encara que el risc de rebrot del municipi fos alt i ara s’hi afegeixen també les sortides i els ingressos. A més, la nova actualització permet les visites de familiars amb periodicitat setmanal. D’aquesta forma es flexibilitza el contacte amb la família.

En cas de sortides superiors a tres setmanes, caldrà fer una PCR a la tornada així com una quarantena preventiva en zona groga durant els catorze dies. Així mateix, s’ha començat a fer proves als empleats.

tracking