SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya aprova que el dentista sigui gratuït en cinc anys

Dos professionals d’una clínica dental de Lleida ciutat atenent un pacient ahir a la tarda.

Dos professionals d’una clínica dental de Lleida ciutat atenent un pacient ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Salut del Parlament va aprovar ahir ampliar els serveis de dentista a la cartera de prestacions públiques. Els nens de fins a 14 anys, les persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social i les persones amb diversitat funcional seran els destinataris d’un programa que s’haurà de desplegar en un termini de cinc anys, si bé el text també preveu que l’atenció bàsica de la salut bucodental acabi cobrint tota la població.

Aquests serveis inclouran revisions periòdiques, higienes i altres procediments preventius i tractament de càries, infeccions, inflamacions i altres lesions. La proposició de llei prioritza que l’atenció primària sigui responsable de la prestació dels serveis.

CatECP, promotora de la llei, diu que ara l’accés a la salut dental és una font de desigualtat

El text preveu crear el programa d’atenció dental de Catalunya, que regularà els serveis de dentista en el sistema de salut públic. Es tracta d’una proposta de Catalunya En Comú Podem i que ha rebut el suport dels altres grups parlamentaris. La comissió de Salut ha pogut aprovar el text perquè el ple del Parlament del juliol li va atorgar de forma excepcional competències legislatives plenes. La portaveu de CatECP a la comissió de Salut, Marta Ribas, va assenyalar que l’accés a l’atenció a la salut bucodental és una “font flagrant de desigualtats” que ara es revertirà.

En aquest sentit, l’ajuntament de Barcelona ja va crear recentment la figura del dentista municipal.

tracking