SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central refreda la possible baixa per fills en quarantena

Esgrimeix un elevat cost pel gran nombre de casos que es donaran al llarg del curs || La pandèmia supera a Espanya els 600.000 contagis i les 30.000 morts

Diversos pares acompanyen els seus fills al col·legi a Pamplona.

Diversos pares acompanyen els seus fills al col·legi a Pamplona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares de nens que hagin d’estar casa a guardant quarantena preventiva al ser contacte amb un cas positiu però que tinguin una PCR negativa no podran accedir a una baixa laboral ni a un permís retribuït, almenys per ara. Segons va informar ahir el diari La Vanguardia citant fonts governamentals, l’Executiu dirigit per Pedro Sánchez no ha tingut en compte fins ara aquesta mesura malgrat que diversos membres del seu Govern, com el vicepresident Pablo Iglesias, així ho ha anunciat.

Segons les esmentades fonts, i com ja va avançar a començaments de mes la portaveu del Govern, María Jesús Montero, la baixa laboral no és factible al no estar el treballador malalt (motiu pel qual els metges es neguen a tramitar-la), mentre que els empresaris es neguen a suportar la despesa d’un permís retribuït.

La fórmula de la baixa laboral no és factible al no ser el treballador l’afectat, sinó el cuidador

Darrere d’aquesta negativa, apunten, hi ha també motius econòmics, ja que el cost d’una baixa per cuidar fills en quarantena es preveu elevadíssim pel gran nombre de progenitors que es trobaran al llarg del curs escolar en aquesta situació. La solució que dóna el Govern és utilitzar el pla Me Cuida, que permet la reducció de la jornada el temps que duri el confinament amb la consegüent reducció salarial.

Quant a la situació de la pandèmia a Espanya, ahir es van sobrepassar els 600.000 contagis, després que es notifiquessin 9.437 nous casos, dels quals 3.022 van ser diagnosticats en les últimes 24 hores. Respecte al nombre de morts, també es va sobrepassar la barrera dels 30.000, després de sumar-ne 303 en l’última setmana.

Per la seua part, Catalunya va registrar 1.328 casos nous i 14 morts més.

“La decisió de tancar ha de ser un últim recurs i un de temporal”, va afirmar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Durant aquest temps, segons el seu discurs, hauria de garantir-se la continuïtat de l’ensenyament i aplicar en els centres les mesures que permetin una reobertura de forma segura.

L’ONU demana que el tancament d’escoles sigui l’últim recurs L’ONU, a través d’Unicef, la Unesco i l’OMS, va demanar ahir que el tancament de les escoles sigui considerada pels governs una opció d’últim recurs en la contenció de l’avenç de la pandèmia de coronavirus.

tracking