SEGRE

ESNOTICIA

La Noguera critica la pròrroga de les restriccions extra

El Procicat va acordar allargar 15 dies les mesures en 19 municipis d'aquesta comarca || El Segrià, equiparat a la resta de Catalunya

A Albesa, La Seu d'Urgell i Balaguer.

Proves PCR a localitats lleidatanes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del consell comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, va criticar ahir la decisió del Procicat de prolongar quinze dies més les restriccions reforçades que planen sobre dinou municipis d’aquesta comarca, que es van endurir el 31 d’agost i que afecten especialment el sector de l’hostaleria i la restauració. Plensa va avançar que posarà sobre la taula la seua oposició a aquesta mesura en la reunió de Protecció Civil aquest matí. Va assenyalar que “no és ajustada” a la realitat, ja que “molts municipis, especialment els més petits, tenen dades positives de Covid, o iguals” que altres municipis d’altres comarques sense límits extraordinaris. La Noguera tenia ahir un índex de risc de rebrot de 279, per sota de l’Urgell (335) i prop del Pallars Sobirà (275). Va reclamar l’equiparació als municipis del Segrià als quals s’aixeca avui i demà part de les prohibicions. En aquest sentit, el Procicat va decidir també posar fi a les pròrrogues al Segrià, de manera que avui dimecres acaben en 26 municipis de la comarca i demà finalitzaran a Lleida i sis municipis del Baix Segre. S’hi apliquen ara mesures com els límits dels aforaments als bars i a les terrasses. Aquestes mesures quedaran aparcades en aquesta comarca, malgrat que sí que vigiran les que regeixen per al conjunt de Catalunya, és a dir, la prohibició de trobades de més de 10 persones o de fumar a menys de dos metres d’altres persones.

Alcaldes del Segrià van aplaudir ahir l’aixecament de les mesures, com dilluns ja va fer el sector de l’hostaleria, encara que van considerar que han estat excessives en les últimes setmanes. El risc de rebrot al Segrià segueix sent alt, malgrat que es troba en els 118 punts, per sota de la mitjana a Lleida i a Catalunya.

El Baix Segre posa fi a dos mesos de més prohibicions

Alcaldes del Baix Segre van aplaudir el final de les limitacions extra que pesen sobre sis municipis i Lleida ciutat des que fa dos mesos va començar el confinament. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va dir que s’ha tingut poc en compte els edils i va demanar escoltar-los més. El de la Granja, Manel Solé, va lamentar que “ens han imposat la màxima restricció i les dades no han estat mai tan dolentes”. Els altres són Soses, Seròs, Alcarràs i Torres de Segre.

tracking