SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya dobla els grups confinats a l'arribar a 34 el tercer dia de col·legi

Alumnes d’un institut de Tortosa, protegits amb mascaretes.

Alumnes d’un institut de Tortosa, protegits amb mascaretes.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya va doblar ahir el nombre de grups de convivència escolars confinats en guarderies, escoles i instituts, que van passar dels 17 registrats dimarts a 34, i pertanyen a 27 centres educatius. La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, va detallar que en total es troben confinats 518 alumnes i 285 professionals, després de registrar-se 72 casos positius de Covid-19 entre els professionals i 54 entre els alumnes. Segons Cuenca, el balanç d’inici del curs escolar 2020-21 és “bastant positiu” ja que en percentatge en el conjunt del sistema, l’afectació de la pandèmia és del 0,49% dels centres educatius, 0,05% dels professionals i 0,03% d’alumnes.

A Espanya, segons el recompte realitzat per la Confederació de Sindicats de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament, un total de 116 centres educatius i 199 aules han tancat des de l’inici de curs.

D’altra banda, i coincidint amb la posada en marxa del nou curs escolar, el Govern distribuirà a partir de dilluns 2,4 milions de mascaretes a Catalunya per recolzar les famílies en situació de vulnerabilitat-

Quant a l’evolució de la pandèmia, Catalunya va registrar ahir 787 nous casos i tres morts més.

El risc de rebrot va baixar gairebé tres punts fins als 154,31, mentre que la velocitat de propagació es va reduir lleugerament de 0,95 a 0,92.

tracking