SEGRE

SALUT ASSOCIACIONS

L'AECC Lleida busca nous voluntaris per al dia de l'acapte el 23 de setembre vinent

L'AECC Lleida busca nous voluntaris per al dia de l'acapte el 23 de setembre vinent || El setanta per cent dels que té són col·lectiu de risc i necessita reforços per a les activitats

Pepi Mecias, a l’esquerra, durant la celebració de l’acapte de l’any passat amb altres voluntàries de l’AECC Lleida.

Pepi Mecias, a l’esquerra, durant la celebració de l’acapte de l’any passat amb altres voluntàries de l’AECC Lleida.AECCC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia no ha frenat la immensa tasca que fan les entitats lleidatanes per continuar atenent els seus usuaris en època de coronavirus. Però a algunes els ha afectat de tal manera que el seu principal motor, els voluntaris, han vist afectada la seua activitat per ser persones de risc davant la Covid-19. És el cas de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida, que fa una crida per buscar voluntaris que puguin sortir al carrer el proper 23 de setembre en la seua tradicional jornada d’acapte, quan surten amb les guardioles verdes en diversos punts de la capital del Segrià amb l’objectiu de captar fons per a la investigació oncològica. Isaura Perelló, coordinadora de voluntaris a l’AECC Lleida, explica a SEGRE que actualment compten amb 600 voluntaris a tota la província, però que el 70% són persones de risc, al ser majors de 65 anys o tenir alguna patologia que els fa especialment vulnerables al coronavirus. Molts d’ells són persones que han superat un càncer o que es troben en tractament. Per això, Perelló insta persones d’entre 18 i 59 anys a apuntar-se per a la jornada, encara que anima a establir una relació més continuada amb l’entitat. “Sempre necessitem voluntaris són el nostre motor, sense ells seria impossible fer el que fem”, afirma.

Tanmateix, els voluntaris més veterans de l’entitat no es quedaran de braços plegats, ja que ells també podran col·laborar amb l’acapte però d’una manera diferent. Així, l’entitat ha posat en marxa “La Meva Guardiola Digital”, en la qual inclouran un link per poder aportar als seus contactes i que aquests col·laborin en la recaptació de fons. Els interessats poden contactar a través del telèfon 619 105 537, a través del correu electrònic isaura.perelló@aecc.es o a la pàgina web de l’entitat.

«Ser voluntari et canvia la vida»

Pepi Mecias. Voluntària de 

Pepi Mecias és una de les 600 voluntàries amb què compta l’AECC a Lleida. Però aquesta veïna de Lleida de 56 anys no pot fer segons quines activitats a causa que forma part del col·lectiu de risc davant del coronavirus. “Fa deu anys vaig passar per un càncer i als dos anys de superar- lo vaig conèixer l’entitat. Al principi va ser per fer les activitats encara que de seguida em vaig fer voluntària”, explica. Després de vuit anys de voluntariat, la valoració és més que positiva. “Ser voluntària m’ha canviat la vida. Escoltem les experiències d’altres persones, tenim un grup que ens avenim i ens donem suport. Mai no et trobes sola”, assegura. Sobretot pel taller de manualitats, en el qual ara és voluntària. “Tots hem passat pel mateix i ens ajuda moltíssim. A l’entitat conec gent meravellosa i l’associació m’ha ajudat en el que he necessitat, només he hagut de despenjar el telèfon i allà estaven”, assegura. Per això, assenyala que ara que pot col·laborar “on em necessitin, allà aniré”. Davant la crida de l’AECC per captar voluntaris, Mecias no ho dubta i insta a apuntar-se per col·laborar. “Jo sóc de risc i no puc fer segons quines coses, però és important que l’associació continuï funcionant. Puc assegurar que acabes rebent més del que dónes.” Quant a la pandèmia, explica que l’ha afectat l’aturada d’activitat i que entén que hi hagi persones que tinguin por de sortir. “Cal anar a poc a poc i amb precaució”, assenyala. 

tracking