SEGRE

ESNOTICIA

L'hospital Santa Maria de Lleida traslladarà els dos últims pacients amb Covid i queda “net”

L'Arnau i les clíniques assumiran els ingressos

Vista aèria de l’hospital Santa Maria.

Vista aèria de l’hospital Santa Maria.ÍTMAR FABREGAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Santa Maria traslladarà els dos últims pacients amb Covid-19 que té ingressats en planta per quedar “lliure” del virus. Des de l’1 de juliol, ha donat 42 altes, mentre que sis persones han mort. Segons van explicar fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS), “la idea és que l’hospital quedi net, encara que la Unitat de Cures Intensives (UCI) s’utilitzarà si s’omple l’UCI de Covid de l’hospital Arnau de Vilanova”. D’aquesta manera, el Santa Maria està pendent de traslladar els dos pacients “a un altre centre, com un sociosanitari”, van detallar les mateixes fonts.

La setmana passada, el departament de Salut va donar l’alta als últims hospitalitzats a l’Hotel Salut Nastasi, on unes 90 persones han passat el final de la infecció des de l’1 de juliol. Actualment, es troba tancat de manera temporal fins que la situació epidemiològica ho permeti, i podria reactivar-se en 24-48 hores en el cas que fos necessari.

La idea de Salut és que hi hagi flexibilitat d’adaptació dels ingressos segons la pressió assistencial

A més a més, tampoc està previst utilitzar aviat el pavelló Onze de Setembre, que està preparat per acollir pacients en el cas que sigui urgent.

D’aquesta manera, Salut gestionarà ara els hospitalitzats amb Covid a l’Arnau, les clíniques Vithas Lleida, Perpetu Socors, Mi NovAliança, el Nadal Meroles i amb l’hospitalització a domicili mentre es mantingui la situació estable actual. “La idea és màxima flexibilitat adaptativa segons la pressió assistencial.” Ahir, un total de 34 persones eren a l’Arnau per Covid, de les quals 11 són a l’UCI. L’Arnau també va obrint i tancant una segona planta segons la necessitat. Segons les últimes dades de Salut corresponents a dimarts, unes altres 41 persones seguien ingressades als centres privats.

tracking