SEGRE

L'OMS adverteix d'una "situació molt seriosa" a Europa pel coronavirus

L’increment setmanal de casos és superior al registrat en el primer pic de març

El director regional per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge.

El director regional per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, va advertir aquest dijous d’una "situació molt seriosa" al continent, amb un increment setmanal de casos de coronavirus superior al registrat en el primer pic de març. En una roda de premsa per avaluar les últimes dades relatives a l’evolució de la pandèmia a Europa, Kluge va precisar que els casos registrats a la regió la setmana passada van superar els 300.000.

L’OMS ha apel·lat avui a la "coherència regional" davant dels "alarmants índexs de contagi" pel coronavirus a Europa i a una acció coordinada per a la qual considera que encara hi ha marge.

En les últimes dos setmanes, més de la meitat dels països europeus van registrar un increment de casos de més del 10 % i en set d’ells fins i tot es van duplicar. "A la primavera i a començaments d’estiu vam poder observar l’impacte de les estrictes mesures de restricció i vam veure prosperar els nostres esforços i els nostres sacrificis" fins el punt d’assolir al juny els números més baixos de la pandèmia, va declarar. En aquest sentit, va afegir, els números de setembre haurien de servir de "toc d’atenció". Encara que els números són reflex també d’un major nombre de proves o anàlisis, mostren "índexs alarmants de transmissió a tota la regió", va dir.

Des de l’inici de la pandèmia, Europa ha registrat 4.893.614 casos de coronavirus i 226.524 morts. Més enllà de les xifres, "l’impacte en la salut mental, en les economies, en les vides i en la societat ha estat monumental", va agregar.

Per això, Kluge va fer una crida a la "coherència regional" i a un "esforç col·lectiu" dels 53 estats membres de l’OMS a Europa i va recordar que "les respostes han estat molt efectives, quan les accions han estat immediates i decidides". "No obstant això, el virus ha estat implacable quan han prevalgut la informalitat i la desinformació", va advertir.

tracking