SEGRE

Catalunya descarta confinaments totals perquè les conseqüències econòmiques i socials "són brutals"

La consellera Vergés recomana seguir amb el teletreball si es pot

L'avinguda de Madrid de Lleida, aquest dilluns.

Pugen a 8 els morts per coronavirus a Lleida i els casos positius passen de 200Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha recomanat aquest divendres seguir amb el teletreball si és possible, per evitar trasllats i mobilitat, mentre que ha descartat els confinaments totals perquè les conseqüències econòmiques i socials "són brutals". En declaracions a Ser Catalunya, Vergés ha qualificat d’"imprescindible" haver pagat uns 20 milions d’euros a la sanitat privada per la cessió de llits i professionals durant la primera onada de la pandèmia i uns altres 325 milions d’euros als centres SISCAT (Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya), entre els mesos de març i juliol passats.

A la xifra dels 20 milions d’euros que s’han abonat a la sanitat privada catalana s’ha de sumar un altre quatre per cent per l’ús de les seues instal·lacions, ha informat.

La consellera ha alertat que d’aquí a dos setmanes, després de l’inici del curs escolar, es preveu "més contagis", com ja va dir ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Per això, "no és necessari que intentem fer la tornada a les empreses. I si es pot continuar fent teletreball, que es faci", ha recomanat. Segons el seu parer, mantenir el teletreball és també una forma de "solidaritat" amb la resta d’empleats que no pot teletreballar per la naturalesa de les seues professions.

D’altra banda, ha descartat la possibilitat d’un confinament total a Catalunya perquè les conseqüències econòmiques i socials "són brutals" i és una situació "no desitjable".

Quant a obrir les residències geriàtriques a les visites dels familiars de les persones grans internes, la consellera s’ha mostrat d’acord que "s’ha de trencar la por i de tornar a obrir, recollint els drets" dels ancians. A Catalunya, diverses entitats de familiars d’ancians residents en geriàtrics, com la Coordinadora 5 +1, han portat fins i tot davant dels tribunals aquesta situació.

El Departament de Salut ha actualitzat aquesta mateixa setmana el pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 en aquest àmbit, per flexibilitzar les visites dels familiars, en el que s’indica que les visites estan autoritzades "en les situacions que garanteixin la no-propagació de la infecció en funció de la classificació de la residència" (verd –sense casos– o taronja –algun cas–).

tracking