SEGRE

ESNOTICIA

Els alumnes del grup d'un positiu hauran d'anar al centre perquè els facin la PCR

En lloc d'iniciar de forma automàtica la quarantena, que Sanitat ja estudia rebaixar a 10 o 7 dies

Alumnes i mestres, ahir al pati de l’escola.

Alumnes i mestres, ahir al pati de l’escola.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va assegurar ahir que l’actitud “més raonable” si hi ha un alumne positiu de Covid és que la resta dels seus companys de grup vagin a l’escola i es facin la PCR allà, per la qual cosa no s’aïllarà el grup fins que s’hagin fet les proves. Davant dels dubtes sobre com actuar, Argimon va dir que “és més còmode i evitem aglomeracions al CAP”. Per això, va dir que el millor és anar al centre escolar amb normalitat i allà “s’activarà una unitat mòbil del CAP”. Argimon va precisar que segurament la realització de les PCR no serà immediata i pot ser que es faci l’endemà o més endavant.

Fonts del departament van concretar que aquesta mesura s’adopta per evitar que els pares dels companys d’un positiu vagin directament al CAP i, com que es tracta d’un grup estable separat dels altres, el millor és que acudeixin a l’escola. També van assenyalar que és possible que el centre i el servei d’Epidemiologia acabin acordant que tots els alumnes vagin al CAP a fer-se la prova. A més, van insistir que, una vegada feta aquesta, tots hauran de guardar quarantena. “L’aïllament es manté”, van manifestar.

Per la seua part, el secretari general d’Educació de CCOO, Manel Pulido, va denunciar que “Salut té penjats al seu web dos protocols contradictoris, ja que un diu que quan un alumne dóna positiu cal aïllar el grup i, l’altre, que va aparèixer ahir [dimecres], que els companys han d’anar igualment al col·legi i que ja s’indicarà quan han de deixar d’anar-hi”.

En aquest sentit, va explicar que ahir va demanar al

conseller

d’Educació que aclareixi quin preval.

Mentrestant, el ministeri de Sanitat ja està “treballant” per rebaixar la quarantena per la Covid-19, que ara és de catorze dies, a deu o fins i tot set dies. La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, va afirmar que així podria garantir-se que els afectats per la quarantena la compleixin, i va detallar, al seu torn, que han demanat opinió al Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties sobre quin seria el millor període a fixar.

Obre el col·legi de Montellà

L’escola Ridolaina, de Montellà i Martinet (Cerdanya), va obrir ahir les portes amb cinc nous mestres substituts, que supleixen els que estan en quarantena arran de la detecció d’un cas positiu de Covid. El centre té 43 alumnes, que no van poder començar el curs aquest dilluns pel positiu d’un professor en un cribratge a Puigcerdà.

D’altra banda, el departament de Salut Pública del Govern d’Aragó va decretar ahir el tancament de dos aules d’Infantil del col·legi Miguel Servet de Fraga per casos de coronavirus, igual que una aula amb sis alumnes del torn de tarda de l’escola infantil Xiquets.

tracking