SEGRE

FESTEJOS HISTÒRIA

Les dones, protagonistes de l'Harpia de Balaguer

La festa medieval se celebrarà el 3 d'octubre i abordarà la figura de Margarida de Montferrat || Amb xarrades i nit de tavernes

Els organitzadors de la festa Harpia, ahir en la presentació.

Els organitzadors de la festa Harpia, ahir en la presentació.TURISME BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer reviurà el seu passat medieval durant la desena edició de la festa Harpia, que se celebrarà al 3 d’octubre i comptarà amb un programa adaptat a les circumstàncies actuals. L’acte central d’aquest any serà la II Jornada Rei Pere el Cerimoniós, que tindrà un format diferent a causa de la crisi sanitària. Al matí, les sessions es faran a la sala d’actes de l’ajuntament i tindran com a fil conductor el 600 aniversari de la mort de la comtessa Margarida de Montferrat, amb tres conferències que aportaran llum sobre la figura de la comtessa i les dones a l’edat mitjana.

A la tarda, la jornada es traslladarà a la plaça del Pou, on tres joves historiadors parlaran sobre “Emmalaltir i curar a l’edat mitjana i el Renaixement”.

La jornada festiva culminarà amb la nit de tavernes a la plaça del Mercadal, on els assistents podran sopar mentre escolten la música en directe del duo Marina&Capi i el grup local K-Sonronda. Segons va explicar ahir durant l’acte de presentació del programa la regidora Mari Pau Ortiga, l’edició d’aquest any també comptarà amb el tradicional ball de l’Harpia, mentre que va destacar que per assistir a qualsevol dels actes fa falta inscriure’s prèviament. A causa de la pandèmia i a les restriccions sanitàries que comporta, la celebració del desè aniversari d’aquesta festa s’ha ajornat al 2021.

tracking