SEGRE

ESNOTICIA

“És un respir per als negocis, però arriba tard”

Municipis del Segrià aplaudeixen l'entrada en la nova normalitat

Un restaurant de Torrefarrera, que va recuperar dimecres els aforaments a l’interior.

Un restaurant de Torrefarrera, que va recuperar dimecres els aforaments a l’interior.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis municipis del Baix Segre (Aitona, Soses, Seròs, la Granja d’Escarp, Torres de Segre i Alcarràs) van quedar ahir equiparats al conjunt de Catalunya quant a limitacions a causa de la Covid-19 al finalitzar la vigència del decret de mesures extraordinàries aprovat el 31 d’agost, que limitava encara més l’aforament de bars i restaurants, tant a l’interior com a l’exterior. Es van unir així a Lleida ciutat (en la mateixa situació) i a uns altres 26 municipis de la comarca on la vigència d’aquestes mesures va finalitzar dimecres.

Els alcaldes es van felicitar d’entrar en la nova normalitat, però van considerar que arriba tard, ja que fa dies que les dades són favorables a la comarca. De fet, amb xifres d’ahir, en 23 dels 38 municipis del Segrià el risc de rebrot és zero, mentre que en uns altres 7 és de menys de 100 (el límit a partir del qual es considera alt) i en 8 més és superior.

Seròs és el cas amb l’índex més elevat (1.588) però segons l’alcalde, Josep Antoni Romia, és així perquè als pobles vincular el contagi d’una sola família amb el nombre d’habitants ja dispara l’afectació.

L’alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez, va dir que “és una mica d’aire” per als veïns i, especialment, els establiments de restauració.

“Era molt injust que estiguéssim en aquesta situació”, va assenyalar ahir. El municipi té un índex 0 de rebrot. “Hem estat setmanes convencent els veïns que era necessari seguir els protocols encara que les dades fossin favorables”, va assenyalar. L’alcaldessa d’Aitona (amb un índex de 35), Rosa Pujol, va dir en canvi que la mesura arriba tard: “El just hauria estat que s’aixequés abans” la limitació. En el conjunt del Segrià, el risc és de 131.

“Als pobles no hi ha contagis ni risc de rebrot”

El president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, va confiar ahir que la pròrroga de quinze dies de les restriccions especials en matèria de Salut a la comarca sigui suficient i no s’hagi d’allargar més. Plensa va recordar que als pobles el volum de contagis és molt baix igual com el risc de rebrot.

“A Balaguer sí que persisteixen els contagis però hi ha pobles que tenen aplicades restriccions i no han registrat cap contagi i el seu índex de rebrot és gairebé nul. És injust que tinguin restriccions”, va assenyalar.

Un restaurant de Torrefarrera, que va recuperar dimecres els aforaments a l’interior.

Un restaurant de Torrefarrera, que va recuperar dimecres els aforaments a l’interior.AMADO FORROLLA

tracking