SEGRE

ESNOTICIA

Aïllats dos grups a Lleida i Almenar, que decideix suspendre les festes

Un alumne d'ESO dóna positiu en el primer i un altre de Primària a l'escola de la localitat del Segrià || Els del grup confinat del Joan Oró es fan la PCR

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.

La unitat mòbil instal·lada a Alcarràs va efectuar 380 PCR i 64 tests serològics.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de tercer d’ESO del col·legi Mater Salvatoris i un altre de segon de Primària del col·legi d’Almenar estan aïllats al detectar-se un alumne positiu en Covid-19 en tots dos centres. D’aquesta manera, ja són tres els grups confinats a la província, juntament amb el de segon d’ESO de l’institut Joan Oró de Lleida, en quarantena des de dimecres.

Segons van informar fonts de la direcció del Mater ahir al migdia, la família va informar el centre que el seu fill havia donat positiu “i per prevenció s’ha aïllat 20 alumnes, però des de Salut no ens han confirmat encara el resultat de la prova PCR”.

El consistori d’Almenar, a banda d’anul·lar els actes de la festa major, ha tancat parcs i places

El col·legi concertat va enviar una nota a les famílies informant del cas i indicant que “des de l’inici de curs s’ha aplicat totes les mesures preventives i higiene per evitar la propagació del virus en cas d’un positiu, així com l’estanquitat dels grups estables”.

D’altra banda, al col·legi d’Almenar, ahir al matí es va confirmar el contagi d’un menor d’uns 8 anys que havia anat tres hores a l’escola dilluns i al qual dimarts van practicar un test al presentar símptomes. Després de conèixer-se la notícia, els nens de la seua classe (segon de Primària) se’n van anar a casa per confinar-se. Els pares esperaven ahir a la tarda que els comuniquessin quan els faran la PCR.

La classe té menys de 20 alumnes, segons fonts consultades. També es va enviar a casa els germans del nen encomanat. Com a conseqüència d’aquest positiu, l’ajuntament va decidir anul·lar tots els actes de la festa major, que havia de començar ahir a la nit, i tancar parcs i places. Respecte als vint alumnes i tres docents del Joan Oró confinats, fonts de Salut van informar que, si no hi va haver canvis d’última hora, ahir s’havien de fer les PCR al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba. L’estudiant d’aquest centre que va donar positiu es va fer la prova abans que comencés el curs i va acudir a classe sense saber el resultat de la PCR.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va assegurar que “ara com ara hi ha prou professionals” per garantir que unitats mòbils es desplacin als centres educatius on es detecten positius per fer a la mateixa escola les proves PCR als contactes estrets dels grups. Empleats d’Atenció Primària de Lleida van assenyalar que d’aquesta manera es garanteix que es facin les proves a tots i es registrin els seus contactes estrets, però desconeixen quan s’activaran les unitats mòbils a la demarcació.

Sobre els tests ràpids, Argimon va dir que els centres escolars són un dels contextos on el seu ús pot ser recomanable i preveu que la seua implantació en línies generals sigui “molt aviat”.

tracking