SEGRE

ESNOTICIA

Madrid restringeix la mobilitat a les 37 zones més afectades, però descarta confinaments

Les noves mesures, que entren en vigor dilluns, afecten més de 850.000 persones, el 13 per cent de la població || Es redueixen aforaments i comerços, i l'hostaleria haurà de tancar a les 22 hores

Centenars de persones es van concentrar a la Puerta del Sol per protestar per les noves restriccions.

Centenars de persones es van concentrar a la Puerta del Sol per protestar per les noves restriccions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar ahir la posada en marxa a partir de dilluns de noves restriccions a la mobilitat en 37 àrees de la regió amb més incidència de coronavirus. Així doncs, l’entrada i la sortida d’aquestes zones quedarà limitada, excepte per motius laborals, educatius o de causa major. En aquestes zones també es tancaran els parcs i els jardins, i es reduiran els aforaments (al 50%) i horaris d’obertura (fins a les 22 h) a tots els establiments comercials, inclosos els d’hostaleria. A més, les reunions es reduiran a 6 persones a tota la regió.

Les noves mesures afecten 26 àrees de Madrid capital (amb un total de sis districtes) i onze municipis de l’entorn, entre els quals hi ha Fuenlabrada, Parla, Getafe o Alcobendas. En total, un 13% de la població madrilenya, més de 858.000 persones, que concentra gairebé el 24% dels casos de contagis detectats en l’última setmana.

Malgrat que Madrid és el territori més afectat per la pandèmia d’Espanya, Ayuso va descartar taxativament aplicar un confinament total i demanar al Govern que decreti l’estat d’alarma a la comunitat, afirmant que una nova paralització suposaria “el desastre econòmic” per a la regió. En aquesta línia, la mandatària popular, que dilluns es reunirà amb el president del Govern, Pedro Sánchez, per coordinar units mesures contra l’avenç del virus, va assenyalar que per evitar arribar a un punt de no retorn necessiten “la força de l’Estat, que no tenim com a Govern autonòmic, sobretot, en matèria de seguretat ciudadana”. Quant a aquesta trobada, Ayuso va deixar clar que es treballarà de manera coordinada i que, en cap cas, el Govern espanyol “no vindrà a tutelar” Madrid.

D’altra banda, el conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, va indicar que es faran 1 milió de tests ràpids d’antígens en una setmana a tots els veïns de les 37 zones afectades, i que s’avaluarà la situació en 14 dies. Madrid va registrar ahir de nou un terç dels nous casos diagnosticats a Espanya, amb 1.553 positius en les últimes 24 hores.

Després de l’anunci, centenars de persones es van manifestar contra les noves mesures i van demanar la dimissió d’Ayuso.

tracking