SEGRE

ESNOTICIA

Més quarantena per a contactes que per a positius

Serà de deu dies en els menors contagiats i de catorze per als contactes estrets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarantena per als alumnes que donin positiu de Covid-19 serà de deu dies, però abans de tornar a l’escola hauran d’estar tres dies sense símptomes, mentre que el confinament dels seus contactes estrets serà de 14 dies.

Així consta en un escrit que s’ha enviat a les famílies perquè autoritzin la realització de proves PCR als seus fills, segons va informar ahir ACN, El document també indica que els menors que ja hagin passat la Covid-19 en els últims sis mesos no hauran de tornar a fer-se la PCR ni confinar-se en cas que hi hagi un positiu en el seu grup escolar.

Els companys d’un positiu hauran d’anar a l’escola fins que se’ls indiqui què fer

En l’esmentada comunicació també s’especifica que, en el cas d’un positiu, els altres companys del grup estable hauran d’anar a l’escola i allà se’ls indicarà què fer per indicació del Servei de Vigilància Epidemiològica. La presa de mostres dels companys i professionals que hagin estat contactes estrets es realitzarà de forma preferent en el centre educatiu de forma centralitzada.

Respecte a un cas sospitós, haurà de quedar-se a casa i no anar a l’escola mentre obté el resultat de la prova, el mateix que els seus germans si van al mateix centre escolar. Els companys del positiu hauran de continuar fent vida normal i anar a l’escola, tal com va informar ahir aquest diari.

Pel que fa a la possible reducció de 14 a 10 dies de la quarantena en la població en general, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va reconèixer que hi ha “diferents opinions”, però va apuntar que “el més segur” són els 14 dies.

tracking