SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez insisteix que hi haurà “una vacuna o dos” aquest any

Descarta confinar de nou malgrat que no tanca la porta a haver de fer-ho || Catalunya torna a depassar els 1.400 contagis en un dia

Cua de veïns a Trinitat Vella per realitzar-se tests de detecció.

Cua de veïns a Trinitat Vella per realitzar-se tests de detecció.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va insistir ahir que la previsió és que al desembre puguin arribar a Espanya “no una vacuna, sinó dos” per fer front a la Covid-19. “Les farmacèutiques diuen que la previsió és que a finals d’any puguem tenir no una vacuna, sinó dos. Ja al gener entrarien les altres cinc companyies farmacèutiques”, va assenyalar el mandatari en una entrevista a La Sexta. En aquest sentit, va explicar que hi ha 180 projectes de vacunes al món, de les quals set “estan molt avançats”.

Així mateix, Sánchez va descartar tornar a confinar Espanya, encara que va matisar que no es pot tancar cap porta enmig de la lluita per controlar la pandèmia.

Quant a l’evolució epidemiològica a Catalunya, ahir es van tornar a sobrepassar els 1.400 positius, fins a situar la xifra global des de l’inici de la pandèmia en els 152.255. A més es va comptabilitzar una defunció. D’altra banda, els ingressats en hospitals van baixar en 49 fins als 719. D’aquests, 127 són a l’UCI, vuit menys que fa 24 hores. Al contrari tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació van tornar a augmentar. Catalunya ha registrat de mitjana aquest setembre 942 casos positius de coronavirus diaris i des de l’inici de brots al juliol ha experimentat un creixement mitjà del 122,78%.

tracking