SEGRE

MEDI AMBIENT ACTIVITATS

Lleida aposta pel verd

Més d'un miler de ciclistes recorren els carrers en la tradicional pedalada popular per reivindicar una mobilitat més sostenible || Moltes vies es tanquen als cotxes i s'obren als veïns

Petits i grans van recórrer els carrers de Lleida amb bicicleta per reivindicar una mobilitat més sostenible a la ciutat.

Petits i grans van recórrer els carrers de Lleida amb bicicleta per reivindicar una mobilitat més sostenible a la ciutat.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de Lleida es van omplir ahir d’un miler de bicicletes en motiu de la tradicional pedalada popular, una de les activitats programades dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Els més de 1.200 participants, que van començar la carrera a la rambla Ferran, van sortir de manera esglaonada i en petits grups per evitar aglomeracions i poder seguir la normativa de prevenció contra la Covid-19, i van recórrer el centre de Lleida per reivindicar que és possible una mobilitat més sostenible. Paral·lelament, a l’avinguda Rovira Roure, els vianants, patinets i vehicles de mobilitat personal van excloure de la calçada els vehicles de combustió en la celebració de la segona edició de l’Open Street Day. Durant tota la jornada tant grans com petits van poder provar patinets elèctrics en un circuit tancat o participar en una gimcana que va recórrer els llocs més emblemàtics de la ciutat.

Les dos activitats pretenien conscienciar els ciutadans de Lleida sobre la importància d’avançar cap a una mobilitat més sostenible i compatible amb el medi ambient. La Paeria va posar de relleu aquest tipus d’activitats, que, segons va afirmar, a banda de contribuir a rebaixar les emissions contaminants i treballar per una ciutat més amable per a la salut, vol que els lleidatans i lleidatanes puguin gaudir de l’espai públic.

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va assegurar que l’objectiu del consistori és que Lleida sigui un referent de transició cap a una ciutat més verda. Per aquest motiu, va assegurar, es vol declarar Lleida com una ciutat-30, limitant la velocitat, i que es treballa per crear una nova ordenança municipal de circulació. No obstant, Postius va assenyalar que amb això no n’hi ha prou si no es forma la gent sobre per quines zones i en quines condicions pot circular, de manera que va assegurar que la Paeria iniciarà una campanya pedagògica i de formació en aquest àmbit.

tracking