SEGRE

ESNOTICIA

Segrià i Pallars abaixen el risc mentre es dispara a la Cerdanya

Lleida i la seua comarca han passat en 3 mesos de tenir els pitjors índexs de rebrot a estar en alerta moderada || Salut es planteja treure la vacunació de la grip dels CAP

Controls policials el juliol passat després de decretar-se el confinament perimetral del Segrià.

Controls policials el juliol passat després de decretar-se el confinament perimetral del Segrià.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc de rebrot al Segrià i el Pallars ha millorat en els últims registres. Lleida i la seua comarca han passat en tres mesos de tenir els pitjors índexs de risc de contagi a ser entre les zones de Catalunya amb una alerta moderada, després de superar unes mesures controvertides amb dures restriccions. Segons les últimes dades del departament de Salut, el Pallars Sobirà és la tercera comarca catalana amb un menor índex de rebrot, amb una taxa de 48,63, seguida molt de prop del Jussà, amb un índex del 68,03.

Al pla, el Segrià es troba entre les onze comarques amb el risc més baix, amb un índex del 113,94. Una xifra que es manté moderada malgrat que la regió sanitària de Lleida ha elevat en dos punts el risc de rebrot, fins a un total de 141,19, segons el balanç publicat ahir. Unes xifres que presentaven una millora a la regió de l’Alt Pirineu i Aran, però que encara es manté el risc elevat per la situació de la Cerdanya.

La campanya podria traslladar-se a centres cívics i de jubilats per evitar el col·lapse dels CAP

De fet, el risc de contagi continua disparat a la Cerdanya, la comarca amb un índex més gran, i que ja assoleix l’1.621,79 punts. Mentrestant, la Val d’Aran té un índex que supera els 191 punts.

D’altra banda, la conselleria de Salut es planteja canviar la ubicació de la campanya de la vacunació de la grip i deixar de fer-la als Centres d’Atenció Primària (CAP) per evitar que aquests es col·lapsin. Segons va informar El Periódico, la vacunació es podria traslladar a equipaments municipals com

casals de la tercera edat o centres cívics, un canvi amb què s’evitaria col·lapsar encara més els CAP, ja amb una elevada càrrega pel coronavirus, i “separar els dos circuits”.

Fonts de Salut van indicar a ACN que aquesta és una de les possibilitats amb què estan treballant, encara que va matisar que “es treballa amb totes les opcions” i que aquesta mesura només seria una de les que contempla. Encara no s’ha fixat una data per a la vacunació d’aquest any, però la campanya sol començar la tercera setmana d’octubre.

Lleida registra 78 casos nous i cap mort

La província de Lleida ha registrat 78 nous casos de Covid- 19 segons l’últim balanç del departament i Salut, cosa que eleva el total de casos des de l’inici de la pandèmia als 12.897. Fa més d’una setmana que la demarcació no registra cap mort per coronavirus, de manera que les defuncions es mantenen en les 328. Segons les dades notificades ahir per Salut, la regió sanitària de Lleida suma 60 casos nous, fins a un total d’11.847 des de l’inici de la pandemia. Hi ha 24 pacients ingressats, un més que el dia anterior, dels quals cinc són a l’UCI, un menys. D’altra banda, la regió sanitària del Pirineu va registrar 18 casos nous, fins a un total acumulat de 1.050 casos. Segons Salut, 12 persones continuen hospitalitzades, cap de les quals a l’UCI 

tracking