SEGRE

ESNOTICIA

Els empleats hauran de negociar amb el seu cap les despeses del teletreball

L'avinguda de Madrid de Lleida, aquest dilluns.

Pugen a 8 els morts per coronavirus a Lleida i els casos positius passen de 200Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central, les patronals i els sindicats van tancar ahir un preacord per regular el teletreball, una modalitat d’ocupació que ha crescut exponencialment a causa de la pandèmia de coronavirus. El text, que arriba després de tres mesos de negociacions, dista molt de la proposta inicial del ministeri de Treball, i serà aprovat avui mateix al Consell de Ministres. Així, segons fonts coneixedores del text, es considerarà teletreball regular i estarà emparat per la nova llei el que arribi al 30% de la jornada setmanal. Això significa que, si la jornada és de cinc dies a la setmana, se n’haurà de treballar més d’un per considerar que és treball a distància regular.

A més a més, es distingeix entre el treball a distància, que serà l’activitat laboral des del domicili o el lloc elegit pel treballador, amb caràcter regular; el teletreball, que serà el treball a distància que s’efectuï exclusivament o de manera principal per mitjans i sistemes informàtics o telemàtics, i el treball presencial, que serà el que es porti a terme al centre de treball o al lloc que triï l’empresa.

La nova normativa només s’aplicarà si la jornada remota és de més d’un dia a la setmana

Igualment, d’acord amb altres fonts citades per El País, el teletreball serà voluntari i començarà amb la firma d’un acord entre l’empleat i l’empresari. Aquest serà un pas obligatori i previ a la seua implantació en la companyia. En aquest sentit, al pacte s’hauran de recollir els mitjans que es necessitin per fer la tasca i l’enumeració de les despeses del teletreball que recauran sobre l’empresa. La forma de pagament d’aquests podrà acordar-se en la negociació col·lectiva.

I és que, en molts casos, estan sent els mateixos treballadors els que estan utilitzant els seus ordinadors personals o la seua connexió a internet domèstica per treballar de forma remota. Amb tot, els teletreballadors hauran de tenir els mateixos drets que els empleats que estiguin físicament al centre de treball.

tracking