SEGRE

MÓNLLEIDACATALUNYAESPANYA

Els hospitalitzats per Covid a Lleida ciutat baixen de 80 a 60 en sis dies

El nombre de pacients ingressats per coronavirus als hospitals de Lleida ciutat ha caigut un 25% en només sis dies i ha passat de 80 a 60, mentre que els que es troben a l'UCI han descendit de 13 a 5. Aquestes xifres constaten la millora de la situació sanitària, encara que ahir el departament de Salut va notificar quatre morts més.

Obres del nou centre annex a l’hospital Arnau.

Obres del nou centre annex a l’hospital Arnau.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’infectats per coronavirus ingressats als hospitals de Lleida ciutat, que atenen tots els pacients de la regió sanitària del pla, s’ha reduït notablement en els últims sis dies. Dimarts passat, eren vuitanta, mentre que ahir eren seixanta, un 25% menys. A més, els que es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI) han baixat a menys de la meitat, al passar de 13 a 5. Del total d’ingressats, 26 es troben a l’hospital Arnau de Vilanova, un al Santa Maria i 33 en diferents centres privats. Els cinc més greus són a l’UCI de l’Arnau.

La millora de la situació als hospitals encara és més notable si es compara amb la que hi havia el dia 28 de juliol, que va ser quan hi va haver el pic més alt de la segona onada a Lleida i hi havia 203 persones hospitalitzades, 22 de les quals eren a l’UCI. Al contrari, a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran ara hi ha 12 hospitalitzats, quan llavors no en tenia cap.

El risc de rebrot al Pirineu segueix a l’alça, amb 523,25, mentre que al pla baixa lleugerament

Fonts del departament de Salut van valorar positivament el descens del nombre d’hospitalitzats i també dels que són a l’UCI, encara que van preferir parlar d’una “estabilització” i van precisar que hi continua havent un degoteig d’ingressos per coronavirus. Van indicar que la tendència a la baixa dels ingressats per la Covid-19 és molt important per poder recuperar tota l’activitat sanitària que ha estat ajornada en els últims mesos.

En aquest sentit, van posar èmfasi en el fet que “si la gent no es contagia podem anar fent part d’aquesta activitat”. De fet, tal com ja va informar aquest diari, ja fa uns dies que l’hospital Santa Maria ha quedat pràcticament lliure d’aquests pacients amb la finalitat de poder dedicar-se al cent per cent a l’atenció de la resta de patologies.

Les mateixes fonts també van destacar el fet que s’hagi donat l’alta a la majoria d’hospitalitzats a Cures Intensives, atès que l’estada mitjana dels pacients afectats pel virus en aquesta unitat és d’aproximadament un mes, que es tracta de la més elevada o una de les més elevades de totes les regions sanitàries de Catalunya.

Malgrat aquesta millora, la província va registrar ahir quatre defuncions més, la qual cosa eleva la xifra total de víctimes mortals fins a 332. També es van comptabilitzar 41 nous positius, 39 a la regió sanitària de Lleida, per la qual cosa des de l’inici de la pandèmia a la demarcació hi ha hagut 12.938 casos, 11.878 al pla i 1.060 al Pirineu. Per una altra banda, el risc de rebrot al pla baixa lleugerament i se situa en 140,79, mentre que al Pirineu segueix en tendència ascendent, amb 523,25.

tracking