SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

La Diputació subvencionarà amb 518.000 € la Federació Allem

La Caixa dóna 10.000 euros a Acudam

La Fundació La Caixa dóna 10.000 euros a Acudam de Mollerussa.

La Fundació La Caixa dóna 10.000 euros a Acudam de Mollerussa.FEDERACIÓ ALLEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació subvencionarà amb 518.000 euros (259.000 aquest any i el 50% restant l’any vinent) la Federació Allem, entitat que aglutina 17 associacions lleidatanes que atenen persones amb discapacitat, després de firmar ahir un conveni de col·laboració. L’objectiu d’aquesta aportació és que tant Allem com les seues entitats associades puguin continuar mantenint les seues activitats i projectes relacionats amb la protecció de la salut de les persones durant aquesta crisi sanitària desencadenada per la Covid-19.

Concretament, un dels serveis més importants que es veuran beneficiats per aquesta donació és el Respir-Suport Familiar, que consisteix a oferir suport a les famílies que no puguin fer-se càrrec temporalment de les persones amb discapacitat que depenen d’elles i els facilitarà l’ajuda d’un equip de professionals que prèviament hauran avaluat i estudiat el cas.

D’altra banda, la Fundació La Caixa va donar també ahir a Acudam, entitat de Mollerussa que es dedica a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, un total de 10.000 euros destinats a la renovació tecnològica dels seus serveis residencials. Així, aquests diners permetran comprar una centraleta telefònica i un sistema de comunicació que millori el contacte entre els residents i els seus familiars. D’altra banda, també està previst incorporar un sistema que permeti registrar l’inici i final de diferents tasques com els canvis posturals, que permetran als professionals tenir més control i millor seguiment de l’estat dels pacients. Actualment, els serveis residencials d’Acudam acullen un total de cinquanta-un usuaris i tenen capacitat per atendre’n fins a seixanta, en què treballa un equip de professionals format per quaranta-sis persones.

La Fundació La Caixa dóna 10.000 euros a Acudam de Mollerussa.

La Fundació La Caixa dóna 10.000 euros a Acudam de Mollerussa.FEDERACIÓ ALLEM

tracking