SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez i Ayuso treballaran junts i adverteixen de “setmanes dures”

La presidenta regional descarta demanar l'estat d'alarma però no tanca la porta a restriccions en més zones || Espanya suma 31.428 casos durant el cap de setmana

Sánchez i Ayuso van escenificar l’aposta de col·laboració davant de 24 banderes d’Espanya i Madrid.

Sánchez i Ayuso van escenificar l’aposta de col·laboració davant de 24 banderes d’Espanya i Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, van intentar ahir escenificar “unitat” en la lluita contra el coronavirus, amb una reunió bilateral en la qual van acordar reforçar la cooperació de les seues administracions, sense “jerarquies”, a través d’un grup de treball que setmanalment es reuneixi per analitzar i planificar la resposta contra la pandèmia.

Ayuso demana fer tests a l’aeroport i Sánchez li recorda que només un 0,2% de casos provenen d’allà

Reclama a Ayuso no deixar entrar o sortir de la capital espanyola sense saber si el viatger està infectat

Amb tot, el cap de l’Executiu va deixar clar que, encara que desitja “de cor” que les mesures adoptades per Madrid aconsegueixin contenir el virus, tant el Govern central com l’Executiu regional han d’estar “a punt” per contemplar “altres escenaris si fos necessari”. En aquesta línia, tanmateix, va recordar que la possibilitat concreta de tornar a decretar l’estat d’alarma depèn exclusivament del govern de la comunitat. “La voluntat del Govern és respectar l’àmbit competencial de Madrid. Som aquí per donar suport, no per tutelar”, va asseverar. No obstant, la sol·licitud d’un nou estat d’alarma, que implicaria un segon confinament, no entra, per ara, en els plans d’Ayuso. La presidenta va assegurar que encara que està disposada a fer “el que sigui” per frenar els contagis, perquè no té “cap ego”, continua considerant que arribar a això seria “la mort” per a la Comunitat. “No podem tancar tot Madrid sense donar una oportunitat a les mesures”, va defensar Ayuso, que a més no va descartar aplicar en el futur en noves zones sanitàries les restriccions a la mobilitat vigents actualment en 37.

Durant el la reunió, Ayuso va reclamar a Sánchez una llei “estratègica” per coordinar la pandèmia a tot Espanya, ajuda de les Forces Armades en matèria sanitària i un reforç estimat en 2.500 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil per controlar el compliment de les quarantenes. A més, va demanar que es facin tests als viatgers que aterrin a Barajas, malgrat que el president li va recordar que, de tots els contagis que hi ha hagut des del juny, “només el 0,2 per cent” prové de l’aeroport. Sánchez va demanar a la presidenta un reforç de l’atenció primària. Així mateix va advertir que la “segona onada” de Covid-19 que viu Espanya “no és un joc”, per la qual cosa va demanar a tots els ciutadans que complissin les mesures sanitàries per mirar de doblegar de nou la corba de contagis. “Estem davant d’una segona onada que té diferents característiques a la primera, és menys veloç i letal, però continua sent molt perillosa”, va asseverar, i vénen “setmanes dures”.

Durant les primeres hores de les dures restriccions que van entrar en vigor ahir a Madrid, van continuar les crítiques de molts ciutadans i en especial dels empresaris de les zones afectades. Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar que les mesures implantades per Madrid poden ser “molt efectives”.

La comunitat és la que més casos de contagi està registrant en les últimes setmanes. En l’últim balanç, la regió en va comptabilitzar 3.298 de nous. Quant a l’evolució de la pandèmia a Espanya, Simón va confirmar “un increment claríssim de casos”, després de notificar 31.428 noves infeccions des de divendres passat.

tracking