SEGRE

ESNOTICIA

Cribratge a Almenar per la festa il·legal i al tancar aules

Salut prepara proves PCR massives al municipi per atallar contagis || Mentrestant ja es fan a escolars, familiars i docents

L’escola d’Almenar, estrenada aquest curs.

L’escola d’Almenar, estrenada aquest curs.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut portarà a terme en els propers dies un cribratge massiu amb tests PCR a Almenar per detectar casos de Covid-19 davant de l’augment de contagis al municipi. Així ho va avançar ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, si bé no va poder precisar encara quan es farà ni tampoc quins sectors de la població inclourà. Tanmateix, en aquesta localitat del Segrià s’estan realitzant des de fa dies nombroses proves d’aquest tipus, arran del tancament de la guarderia municipal i de cinc aules de l’escola al detectar contagis.

Així, la conselleria farà avui proves PCR des de les 9.30 fins a les 19.00 hores als alumnes de l’escola d’Almenar i les seues famílies que no han estat confinats per contactes amb positius. Així ho va assegurar ahir el regidor d’Educació, Eduard Mauri.

L’escola ha confinat cinc grups i la guarderia municipal estarà tancada fins a l’octubre

Així mateix, ahir al matí es van fer tests als nens de l’escola bressol, uns 27, als pares i professors, i abans-d’ahir, als cinc grups en contactes amb positius i també a les seues famílies. Són P3, 1r B, 2n A, 4t i 5è. Molts d’aquests últims van rebre ahir els resultats i fins a primera hora de la tarda tots eren negatius. Val a recordar que a l’escola d’Almenar estudien 260 alumnes i que més de 70 han estat confinats per contactes amb positius. Encara que donin negatiu al test, estaran a casa fins a l’1 d’octubre.

D’altra banda, Argimon va advertir que botellons i festes amb afluència massiva de persones “fan mal socialment” i es va referir en concret a la celebració sense permisos la nit de dissabte a diumenge a Almenar.

La convocatòria va reunir unes dos-centes persones i va acabar de matinada amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra i denúncies tant als organitzadors com a participants en la celebració que no portaven mascareta (vegeu SEGRE d’ahir). “És una cosa que contrasta amb l’actuació molt responsable de l’ajuntament d’Almenar i de l’equip d’atenció primària”, va dir el secretari de Salut Pública.

El govern municipal havia anul·lat a última hora els actes de la festa major del municipi davant de l’aparició de nous contagis.

tracking