SEGRE

ESNOTICIA

Limiten les reunions a sis persones i rebaixen les quarantenes a deu dies

A tot Catalunya, davant d'un augment del risc de rebrot que supera les previsions || Salut aplicarà restriccions específiques a la Cerdanya però no preveu confinar-la

Imatge d’arxiu del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Imatge d’arxiu del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat vol limitar les reunions a un màxim de sis persones, davant l’actual límit de deu. Així ho va avançar ahir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Va indicar que Salut ho proposarà en els propers dies a Protecció Civil i no va poder precisar quan entrarà en vigor. Aquesta mesura s’haurà d’aplicar a tot el conjunt de Catalunya, en un moment en què la propagació del coronavirus avança per sobre de les previsions, si bé de forma desigual entre les diferents regions sanitàries. Argimon va apuntar que la majoria de brots es donen en cercles familiars i de relació social estreta i que reduir les reunions contribuirà a combatre’ls.

Així mateix, Argimon va ratificar que la setmana que ve es reduiran les quarantenes dels catorze dies actuals a deu. Va reconèixer que això provoca divisió entre els experts, però Salut espera que un confinament més curt facilitarà que més persones exposades a contagi ho facin de forma correcta al suposar-los menys perjudicis. A partir del desè dia, els confinats hauran de tornar a recloure’s si tenen símptomes. Quant als asimptomàtics, la conselleria calcula que a partir del dia 10 són un 1% del total.

La Generalitat preveu a la Cerdanya restriccions similars a les de Girona i Salt per evitar rebrots

D’altra banda, Salut aplicarà restriccions a la Cerdanya similars a les de Girona i Salt, on s’han reduït a la meitat aforaments en l’hostaleria. Argimon creu que la comarca “no està en situació de confinar-la”.

tracking