SEGRE

La pandèmia no ha fet més que començar, segons un viròleg alemany

La pandèmia no ha fet més que començar, segons un viròleg alemany

La pandèmia no ha fet més que començar, segons un viròleg alemanyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El viròleg Christian Drosten, científic de referència i assessor del Govern alemany en temes del Covid-19, ha advertit aquest dimecres que la pandèmia no ha fet més que començar, mentre va instar a "canviar coses" per poder afrontar la situació en els propers mesos. "La pandèmia de veritat arriba ara. També aquí. A tot estirar, podem parlar de les lliçons de la primera ona|onada a Europa", en la qual les diferències han estat enormes, va dir en una entrevista per a la Cimera|Cim Mundial de la Salut que se celebrarà del 25 el 27 d’octubre a Berlín en format semipresencial a causa del coronavirus.

En tot cas, el que es pot dir ja és que "és bastant important informar bé i de forma àmplia la població", va assenyalar, i va agregar que "el mal|dany pot ser greu, si els polítics utilitzen la pandèmia per als seus missatges polítics". "Això és molt complicat, i el virus passa immediatament la factura. Veiem el que això està causant als Estats Units", va advertir.

Per controlar la situació en els propers mesos, és necessari "canviar coses" i és important prendre "decisions pragmàtiques", va dir.

ALEMANYA NO VA FER RES MILLOR, NOMÉS VA REACCIONAR ABANS

No falten discursos sobre l’"èxit alemany" en la pandèmia, però aquest només es deu que Alemanya va reaccionar unes quatre setmanes abans que altres països. "Hem reaccionat exactament amb els mateixos mitjans. No hi ha res en particular que hàgim fet bé. Simplement ho hem fet abans. Per això hem tingut èxit", va afirmar. L’èxit no es deu que les autoritats sanitàries van funcionar millor que les franceses o que els hospitals estan més ben equipat que els italians. "Si apliquem això a la tardor, llavors hem de deixar clar naturalment que continuem sense fer res millor que els altres", va advertir.

Drosten va posar l’exemple de l’Argentina, on és hivern i "s’està fent molt difícil controlar la propagació malgrat les mesures". "A Alemanya hauríem de mirar de forma molt més diferenciada i precisa cap a l’estranger. Hem de deixar de discutir sobre assumptes com|com a estadis de futbol, una cosa completament fal·laç," va dir.

D’altra banda, va assenyalar que la ciència compta actualment amb una gran credibilitat, però va advertir que això pot canviar en qualsevol moment. Només al final se sabrà com ho ha fet la ciència, "perquè aquesta pandèmia en primer lloc no és un fenomen científic, sinó una catàstrofe natural", va dir.

Para Detlev Ganten, president i fundador de la Cimera|Cim Mundial de la Salut, la principal lliçó de la pandèmia és que la salut és el més important i la base per al funcionament d’una societat.

En la línia de Drosten, va assenyalar que la transparència, la comunicació i l’educació són fonamentals perquè la població entengui i compleixi les mesures i no hi hagi espai per a teories de la conspiració. Així mateix, va subratllar que la cooperació internacional i multilateral, "també amb països que en el passat no s’han mostrat sempre cooperatius", són decisives en l’actual situació per a la salut global.

tracking