SEGRE

TURISME CONSUM

Sense viatges de l'Imserso per la Covid

El Govern anuncia la cancel·lació del programa aquesta tardor i hivern i prepara una alternativa per a la tercera edat || Situació crítica a les agències de viatges, desanimades per les restriccions

Imatge d’arxiu de la temporada de l’any passat de la contractació de viatges de l’Imserso.

Imatge d’arxiu de la temporada de l’any passat de la contractació de viatges de l’Imserso.VIATGES ILERTRAVEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nova gerra d’aigua freda per al sector turístic, greument afectat per la crisi del coronavirus. El Govern central va anunciar ahir que ha acordat la cancel·lació del que queda de la temporada dels viatges de l’Imserso després que portessin mesos suspesos com a conseqüència de la pandèmia i ja treballa en un nou programa adaptat a les noves condicions per oferir totes les garanties als usuaris. La cancel·lació es va aprovar al Consell de Ministres, segons va avançar el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez. “Seria una insensatesa que el Govern posi a viatjar milions de persones grans en aquest moment de pandèmia”, va recalcar Álvarez, que va recordar que són les persones de la tercera edat els que tenen més cura i els que més es protegeixen del virus. En aquest sentit, va voler deixar clar que es cancel·la la temporada però que el programa de turisme social per a gent gran es readaptarà a les noves condicions. Álvarez va recordar que el programa ja feia mesos que estava “en hibernació” i va apuntar a les dificultats que hi va haver per retornar a casa més de 50.000 persones que es trobaven viatjant quan es va declarar la pandèmia.

S’ha de recordar que el primer cas de Covid-19 registrat a Lleida al març va ser d’una veïna de Castellserà que estava fent un viatge de l’Imserso a Benidorm. Després de declarar-se l’estat d’alarma el març passat, un total de 3.139 jubilats lleidatans van veure els seus viatges interromputs. L’anul·lació va afectar un 27,3 per cent dels prop d’11.480 lleidatans que havien sufragat l’import del paquet a diferents destinacions. La cancel·lació dels viatges de l’Imserso representa un nou revés per a sectors com les agències de viatges, que viuen una situació crítica i no preveuen reprendre l’activitat fins al mes d’abril o maig de l’any que ve. Des d’Ilertravel de Mollerussa van assenyalar que veuen lògic i sensat que se suspenguin els viatges dels jubilats, al ser persones de risc, però van afirmar que pràcticament no poden tancar vendes de viatges a causa de les restriccions. “Hi ha desànim però la mentalitat és d’aguantar”, van dir.

Agències i hotels assenyalen que hi ha 90.000 llocs de treball en risc L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades va advertir ahir que la cancel·lació dels viatges de l’Imserso posa en risc 90.000 llocs de treball en agències de viatges i hotels aquesta tardor i hivern. “El tancament d’hotels i agències serà lamentablement una realitat abans d’acabar l’any”, va assenyalar Martí Sarrate, president de l’associació. Segons va lamentar, aquesta decisió pot ser l’“estocada definitiva” per a algunes agències de viatges que depenien d’aquesta campanya per no haver de tancar. Agències de viatges lleidatanes van lamentar la “incertesa” davant de les restriccions.

tracking