SEGRE

Les mascaretes KN95 deixaran de comercialitzar-se a partir d'octubre

Les mascaretes KN95 deixaran de comercialitzar-se a partir d'octubre

Les mascaretes KN95 deixaran de comercialitzar-se a partir d'octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mascaretes tipus KN95, equivalents al FPP2 europeu, deixaran de vendre’s a Espanya a partir de l’1 d’octubre, quan conclou el permís del Ministeri d’Indústria que davant de l’escassetat d’equips de protecció l’abril per la pandèmia del coronavirus permetia la seua comercialització temporal i excepcional. En la seua resolució del 23 d’abril referent als equips de protecció individual (EPI) en el context de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, Indústria va considerar que davant de l’escassetat dels equips de protecció amb el marcatge CE reglamentari "partint de normes harmonitzades", era "necessari ampliar el llistat de normes considerades com a equivalents".

És a dir, va permetre la comercialització i distribució de determinats tipus d’EPI conforme a una sèrie de normes no europees.

El text especificava que l’autorització tenia caràcter temporal "finalitzant la seua validesa en el moment en què es completi l’avaluació de conformitat necessària per posar el marcatge CE als esmentats productes, o fins el 30 de setembre de 2020, el que abans passi."

Entre aquests equips de protecció, es troben les màscares tipus KN95, que són la que va distribuir de forma gratuïta la Comunitat de Madrid, tal com recorda en declaracions a Efe, el secretari general de l’Associació d’Empreses d’Equips de Protecció Individual (ASEPAL), Luis Gil.

A partir de l’1 d’octubre, al mercat únicament podran trobar-se EPI amb marcatge CE i no poden vendre’s aquells que no tinguin aquest certificat, ha assenyalat Gil.

A més d’aquest tipus de màscares, la resolució afecta a les nord-americanes (NIOSH-42CFR84): N95, R95, P95; les australianes (AS/NZ 1716:2012): P2; les coreanes (KMOEL - 2017-64): Korea 1st Class; i les japoneses(Japan JMHLW-Notification 214, 2018): DS.

També a les nord-americanes (NIOSH-42CFR84): N99, R99, P99, N100, R100, P100, equivalents a les FPP3.

tracking