SEGRE

ESNOTICIA

Graduats sense màster de docència podran impartir classes a ESO i FP

Davant la falta de substituts per cobrir vacants, que a Lleida ja afecta informàtica

Proves PCR a alumnes de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.

Proves PCR a alumnes de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.INSTITUT MANUEL DE PEDROLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Educació eliminarà “excepcionalment” per la pandèmia el requisit de tenir el màster que acredita la formació didàctica per exercir la docència, davant les dificultats per trobar professors substituts i cobrir les contractacions previstes.

En aquest sentit, el departament d’Educació de la Generalitat va precisar que en el seu cas només contractarà professors sense el màster com a última opció i sempre que estiguin matriculats. La mesura anunciada pel ministeri és per a ESO, FP, música i arts escèniques, arts plàstiques i disseny i escoles oficials d’idiomes, sempre que els graduats compleixin la resta de requisits i s’hagi esgotat la llista de substituts.

En el cas de Lleida, fonts del departament d’Educació van informar que actualment ja falten professors d’informàtica, ja que no hi ha cap inscrit a la borsa d’interins i substituts. Un dels centres més afectats és l’institut de La Caparrella, que té dos places de professor vacants als seus cicles formatius d’Informàtica. Professors d’aquest departament cobreixen part de les hores que haurien d’assumir els substituts que no han arribat, però n’hi ha altres en què grups d’alumnes es queden. Així mateix, té sense cobrir una plaça de docent d’arts gràfiques. Educació tem que aviat puguin faltar professors de matemàtiques, perquè tampoc hi ha inscrits a la borsa.

Per la seua banda, la ministra Isabel Celaá va anunciar que es farà “un préstec” a aquells alumnes confinats i que no disposin d’eines digitals.

Precisament, la llista diària de grups confinats que publica Educació en va incloure ahir dos a l’Escola del Treball de Lleida, un a l’Escola Comtes de Torregrossa d’Alcarràs i un altre a l’institut d’Almenar, municipi on ja ha tancat la llar d’infants Bambarol, que és un dels tres únics centres tancats a Catalunya.

El Segrià concentra vint-i-dos dels vint-i-nou grups aïllats. A la resta de comarques, ahir es van afegir a la relació sis alumnes del Vedruna de Tàrrega, cinc al Pla d’Urgell i dos més al Solsonès.

tracking