SEGRE

ESNOTICIA

La UE apressa a endurir les mesures per frenar la segona onada del virus

Adverteix que la situació en alguns països, com Espanya, és pitjor que a la primavera || L'Exèrcit es desplegarà dilluns a Madrid per fer complir les quarantenes

La policia municipal controla que els ciutadans de Madrid compleixin els confinaments.

La policia municipal controla que els ciutadans de Madrid compleixin els confinaments.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea i el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties van llançar ahir una preocupant alerta sobre la situació epidemiològica en la qual es troba actualment el Vell Continent, on en alguns països els nous casos setmanals ja superen els que es van registrar durant el primer pic de la pandèmia. Per aquesta raó van exigir als estats membres aplicar de manera “immediata” mesures “més contundents” per atallar els rebrots ja que, segons va indicar la comissària de salut de la UE, Stella Kyriakides, la resposta atesa fins ara no ha estat efectiva o no s’ha aplicat correctament, i ja no n’hi ha prou només amb utilitzar mascareta i mantenir les distàncies socials. Així mateix Kyriakides va insistir en la importància d’incrementar la campanya de vacunació contra la grip per evitar saturar hospitals, i va exigir planificació per als “pitjors escenaris”.

Malgrat que es va evitar referir-se a països en concret, el missatge anava especialment per a Espanya, França, República Txeca, Bèlgica, Holanda, Luxemburg i Malta, on la incidència mitjana del virus supera els 100 nous casos per cada 100.000 habitants.

El Govern regional demana que l’incompliment de la quarantena sigui un delicte al Codi Penal

A Espanya, la comunitat autònoma més afectada és Madrid, on dilluns es van aplicar confinaments selectius en 37 àrees sanitàries, encara que s’espera que el Govern regional ampliï avui aquestes restriccions a altres zones. Davant d’aquesta situació, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avisar que a Madrid encara li esperen “setmanes dures” i va demanar que s’actués amb “determinació” per prendre el control de la pandèmia.

Per la seua part, el conseller madrileny de Justícia, Enrique López, va instar l’Executiu central a introduir al Codi Penal un delicte d’incompliment de quarantena per poder sancionar els que la incompleixin. De fet, per fer complir aquest aïllament i també les noves restriccions està previst que a partir de dilluns es despleguin a Madrid efectius de l’Exèrcit, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Torra veu la situació de Barcelona preocupant

El coronavirus continua amb la seua expansió a Catalunya, on el risc de rebrot es va disparar ahir fins a tornar a superar els dos-cents punts, després de sumar-ne prop de dotze en les últimes 24 hores, amb la qual cosa se situa en els 206,57 punts. A més, en l’última jornada es van afegir 1.326 positius més i les funeràries van notificar disset noves morts, per la qual cosa en total el virus ja deixa des de l’inici de la pandèmia 157.65 infectats i 13.283 víctimes. Un altre indicador que va continuar pujant un dia més va ser el de velocitat de propagació del virus, el conegut com a número Rt, que ja assoleix l’1,21 (0,05 més que dimecres). Pel que fa a la pressió hospitalària, ahir hi havia ingressats als hospitals catalans 771 persones positives en coronavirus (19 menys), de les quals 140 són a les UCI. Davant d’aquestes dades, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar als ciutadans responsabilitat i va alertar que “la situació a la ciutat de Barcelona torna a ser preocupant”, ja que és la zona que registra el nombre més elevat de casos.

La policia municipal controla que els ciutadans de Madrid compleixin els confinaments.

La policia municipal controla que els ciutadans de Madrid compleixin els confinaments.EFE

tracking