SEGRE

ESNOTICIA

En vigor les reunions de fins a 6 persones i queixes de l'hostaleria

La Federació qüestiona aquesta restricció a tot Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou límit de sis persones en reunions socials va entrar en vigor ahir per un període inicial de quinze dies a tot Catalunya. La resolució, publicada ahir en una edició especial del Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), rebaixa el límit de deu persones que s’aplicava fins ara i va provocar les primeres crítiques del sector de l’hostaleria, ja que bars i restaurants no podran donar servei a grups que superin la mitja dotzena de persones.

La resolució de la Generalitat veta les reunions de més de sis persones “tret que convisquin, tant en l’àmbit privat com en el públic” i apunta de forma explícita a bars i restaurants. “Es limiten a sis les persones que poden ocupar taules o agrupacions de taules en establiments d’hostaleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.”

Aquesta prohibició exclou en canvi l’activitat laboral, els actes religiosos (inclosos els casaments), funerals i l’ús de transport públic. Tampoc impedeix representacions teatrals, projeccions de cine ni altres espectacles, i deixa en mans dels municipis decidir sobre festes majors i altres celebracions.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va valorar que la nova restricció torna a afectar de ple el sector de l’hostaleria. “No ho entenem gaire bé, quan el sector ha fet el possible per respectar les limitacions sanitàries que evitessin els contagis a estiu.”

Va considerar contradictori limitar les reunions en bars i restaurants quan busos, metros i trens poden anar plens, i va apuntar que una altra vegada es limita la capacitat empresarial al sector de l’hostaleria.

tracking