SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat veu “molt factible” tornar als tancaments perimetrals a la tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va advertir ahir que la Generalitat veu “molt factible” haver de recórrer de nou als confinaments perimetrals durant els pròxims mesos en cas que es produeixin brots del virus en alguna zona concreta de Catalunya perquè “amb una mala gestió, en tres o quatre dies, estaríem com a Madrid”. “És millor tancar 15 dies com es va fer al Segrià, que tancar tres mesos tot Catalunya”, va afirmar. Sàmper també va instar la ciutadania a “conscienciar-se de la prohibició de les reunions de més de sis persones, que va entrar ahir mateix en vigor amb la publicació al DOGC”.

D’altra banda, la conselleria de Salut va notificar 1.884 casos de coronavirus més a Catalunya, dels quals 1.712 van ser confirmats amb proves PCR. A més, el SARS-CoV-2 es va emportar la vida de nou persones més a Catalunya. D’aquesta manera, des que va començar la pandèmia, la Generalitat ja ha detectat 160.716 casos de coronavirus, mentre que les defuncions ascendeixen a 13.293. D’aquestes, 8.086 es van produir en centres hospitalaris.

De manera paral·lela, el risc de rebrot va tornar a incrementar-se i ja ha arribat als 207 punts. En canvi, la velocitat de propagació es manté estable, en l’1,21.

tracking