SEGRE

ESNOTICIA

Tres defuncions a la Cerdanya, les primeres al Pirineu des de l'abril

La regió sanitària arriba a una trentena de morts des de l'inici de la pandèmia

Una PCR d’aquests dies a Madrid.

Una PCR d’aquests dies a Madrid.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cerdanya ha registrat tres morts per Covid-19 entre dijous passat i divendres. Un d’ells, un home d’entre cinquanta i cinquanta-nou anys, eleva a trenta la xifra de decessos a la regió sanitària del Pirineu des de l’inici de la pandèmia, segons dades del departament de Salut.

Els altres dos, de noranta i noranta-set anys, eren usuaris de la residència de Puigcerdà i, per ara, no consten a l’estadística de la conselleria sobre Lleida. Aquestes tres morts són les primeres a la regió sanitària des del 18 d’abril, tret d’una excepció: un home que va perdre la vida a l’hospital de la Seu el dia 5, i que Salut tampoc ha incorporat a les estadístiques des d’aleshores. En aquest cas, fonts pròximes van apuntar que estava empadronat fora de les comarques lleidatanes.

La situació epidemiològica al Pirineu continua sent greu amb un risc de rebrot de 503 punts, 42 menys que la jornada anterior. Aquest índex és a causa en gran manera de l’elevat risc a la Cerdanya (1.710 punts), que es concentra a més als municipis de Girona. La situació contrasta amb la del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, les dos úniques comarques de Catalunya amb un risc de rebrot baix, per sota de 18 punts. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, el risc de rebrot continua pujant i és de 169,74 punts, encara que està per sota de la mitjana catalana (207).

Així mateix, Salut va notificar 115 casos més a Lleida, dels quals 94 corresponen a les comarques del pla i 21 a les del Pirineu. Ricard Ferrer, cap de Medicina Intensiva de l’Hospital Vall d’Hebron, va valorar que les restriccions a Lleida van ajudar a parar l’entrada de pacients als hospitals i, en conseqüència, a les UCI.

tracking