SEGRE

SOCIETAT

El malbaratament d’aliments va caure a la meitat en el confinament

Segons un informe de l’OCU

Aliments caducats donats a una residència

Aliments caducats donats a una residènciaEFE/CARLOS FDEZ./Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proporció de ciutadans que reconeixia que tirava alguna cosa de menjar de forma regular va passar del 70 % abans de la pandèmia al 32 % durant el confinament, segons una enquesta de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Amb motiu del Día Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments, l’OCU ha publicat aquest dimarts els resultats d’una enquesta a 1.181 espanyols sobre els seus hàbits de menjar abans del confinament, que es va completar amb una altra durant l’estat d’alarma.

Les claus per a la disminució del malbaratament estan vinculades al fet d’haver cuinat més a casa, planificat els menjars i les compres, i reutilitzat les restes, segons l’organització.

Als restaurants, tanmateix, es continua tirant molt menjar, ja que el 42 % dels enquestats reconeix que solen deixar-se-la al plat i només el 24 % demana d’emportar-se-la a casa de manera habitual.

Entre els motius per no sol·licitar-la, l’estudi reflecteix la "vergonya" per a un 35 % de les persones de demanar que els envasin les restes, la falta de menjar i les sobres "insuficients" com per emportar-se-les.

Un 53 % dels espanyols admet que tiraria menys menjar si pogués comprar més aliments a granel o en paquets petits, i predomina el suport a les aplicacions per internet que permetin donar els excedents a organitzacions benèfiques.

El 89 % dels enquestats està molt d’acord amb el qual tirar menjar en bon estat no és ètic, segons l’OCU, que anima els consumidors a continuar lluitant contra el malbaratament alimentari i recomana revisar la nevera i el rebost abans de fer la llista de la compra, planificar els menjars per als propers dies i evitar comprar aliments per impuls, entre altres consells.

tracking