SEGRE

Notícies d'empresa

Instal·len contenidors roses en 140 ciutats pel Dia Mundial del Càncer de Mama

Ecovidrio i la Fundación Sandra Ibarra porten la campanya solidària “Recicla Vidre per elles” a més de 140 ciutats espanyoles per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ecovidrio instal·la 370 contenidors roses repartits en més de 140 ciutats del territori nacional amb l’objectiu de mobilitzar els ciutadans pel reciclatge d’envasos de vidre i contribuir a la investigació del càncer de mama. || La campanya destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut a través de la prevenció

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i La Fundación Sandra Ibarra, organització sense ànim de lucre dedicada al finançament de projectes d’investigació i impulsora de campanyes de sensibilització davant el càncer, porten a més de 140 ciutats espanyoles la seua campanya “Recicla vidre per elles”.

Amb aquesta solidària iniciativa, que compta un any més amb Sandra Ibarra com a ambaixadora, ambdues entitats pretenen conscienciar els ciutadans sobre la importància de cuidar el medi ambient a través del reciclatge d’envasos de vidre i de prevenir el càncer de mama a través de l’autoexploració.

Per a això, Ecovidrio ha instal·lat 370 contenidors de color rosa que s’han repartit a més de 140 ciutats de tot el territori nacional, com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canària o Santiago de Compostel·la. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundación Sandra Ibarra.

Agatha Ruiz de la Prada continua col·laborant amb la causa donant a la Fundación Sandra Ibarra la recaptació de les vendes del miniglú dissenyat com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, en el qual destaca el lema de la Fundació: “Plens de vida”. Aquests mini contenidors solidaris ja es poden adquirir a través del web Miniglú.es.

La campanya s’ha presentat avui a la Plaça del Callao de Madrid amb la presència de Borja Carabante, delegat de l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid; Sandra Ibarra, i Borja Martiarena, director de Màrqueting d’Ecovidrio. Tots ells han destacat la necessitat de cuidar el planeta i cuidar-nos mitjançant la prevenció del càncer de mama.

Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundación Sandra Ibarra i ambaixadora d’aquest projecte, assegura: “A la Fundación Sandra Ibarra estem encantats d’afegir-nos a aquest doble objectiu: el de reciclar envasos de vidre per cuidar el nostre planeta i a més aquest any, fent especial incidència en la prevenció del càncer de mama, el càncer que més afectada a les dones i que, diagnosticat a temps, té més curació”.

Per la seua part, el Director de Màrqueting d’Ecovidrio, Borja Martiarena, afirma: “Aquest és el cinquè any que llancem aquesta campanya i no podem estar més satisfets. Hem augmentat la nostra implicació i arribem a més de 140 ciutats amb 370 contenidors roses. “Recicla vidre per elles” intenta traslladar que gestos com el reciclatge d’un envàs de vidre ajuden, no només a cuidar-se del nostre medi ambient, sinó a donar suport a la prevenció del càncer de mama”.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les seues operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i a què tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerización i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Sobre Fundación Sandra Ibarra de Solidaridad Frente al Càncer

La Fundación Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços davant el càncer, una malaltia que ens incumbeix a tots.

Durant aquests anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes d’investigació, sensibilització i prevenció davant el càncer, així com al desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament en beques a la investigació les donacions realitzades superen els 2 milions d’euros fins la data.

En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aquesta inversió fonamental en investigació, han augmentat els índexs de supervivència i amb això sorgeix un nou pacient al que cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins el moment: el supervivent de càncer. És per això pel que el 2017, amb l’objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia i les que sorgeixen en el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials, naix la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l’Escola de Vida de la Fundación Sandra Ibarra.

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

Día Mundial del Càncer de Mama - Ecovidre

tracking