SEGRE

Entren en vigor les noves restriccions a Catalunya en publicar-se al DOGC

Tancament de bars i restaurants durant 15 dies, entre d'altres mesures

Tancament d'un restaurant de Tàrrega per les noves mesures anticovid.

Entren en vigor les noves restriccions a Catalunya en publicar-se al DOGCSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves restriccions decretades pel Govern per a la contenció de la covid-19, com el tancament de bars i restaurants, han entrat en vigor després de publicar-se aquesta matinada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), a excepció de tres apartats que condiciona a la prèvia autorització per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Govern no ha esperat a tenir l’aval del TSJC per publicar aquesta resolució del Departament de Salut, que firmen la consellera Alba Vergés i el titular d’Interior, Miquel Samper, amb les noves mesures per a la contenció del brot epidèmic, que en els últims dies ha disparat la xifra de nous contagis en la comunitat catalana.

DOCUMENT | El DOGC amb la resolució que recull les noves restriccions

Després de rebre la petició de la Generalitat, el TSJC va demanar ahir al matí a l’administració autonòmica que aclarís, de forma urgent, quines de les seues mesures per frenar la pandèmia a Catalunya afectaven drets fonamentals.

A més, la sala contenciosa de l’alt tribunal català va urgir al Govern a solucionar alguns defectes de forma de l’escrit remès, en el qual no figurava ni firma, ni data ni el nombre de decret que se sotmet a revisió del TSJC.

En aquest sentit la resolució publicada avui al DOGC indica que, fins que no es pronunciï el TSJC, queden a suspens els apartats 4, relatiu a reunions i/o trobades de familiars i de caràcter social, el 6, respecte a les previsions que afecten als actes religiosos, i el 12, sobre activitats docents universitàries.

Tal com havia anunciat el Govern, mitjançant la resolució se suspenen les activitats de restauració, en tota mena de locals i establiments, que es poden deixar exclusivament mitjançant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia.

No obstant això, queden exclosos d’aquesta suspensió els restaurants dels hotels i altres allotjaments turístics, que poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusiu dels seus clients.

La resolució estableix en l’apartat 2, amb caràcter de recomanació general a la població, que s’evitin els desplaçaments no essencials i es romangui al domicili.

En l’apartat 3 al·ludeix al reforç de les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, fent èmfasi en les mesures que permetin "limitar al màxim la mobilitat de persones treballadores, prioritzant el treball a distància, el teletreball i les reunions telemàtiques".

En l’apartat 4 es manté la prohibició de les reunions i/o partits|trobades (familiars i de caràcter social) de més de sis persones, llevat que pertanyin a la mateixa "bombolla de convivència".

La resolució estableix mesures de control de l’accés i de l’aforament en temps real per als locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats i dels quals estan ubicats en establiments comercials col·lectius, amb mesures organitzatives per garantir la distància de seguretat i la limitació d’aforament a un 30 %.

En l’apartat 6, relatiu als actes religiosos i cerimònies civils, es limita l’assistència al 50 % de l’aforament, percentatge que també s’aplica a equipaments esportius i per a les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions en recintes estables, tant en espais tancats, com l’aire lliure, amb preassignació de localitats i registre de dades de contacte.

D’altra banda, queden ajornades totes les competicions esportives previstes a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals, i se suspèn l’obertura al públic dels parcs i fires d’atraccions.

En l’apartat 12 s’estableix, amb l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya, la suspensió de la docència teòrica presencial en l’àmbit universitari, i l’organització de les classes en format virtual, sense afectar altres activitats, com les pràctiques.

Precisa la resolució que no resulten afectades les activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent el transport escolar.

tracking