SEGRE

ECONOMIA PRESTACIONS

Llum verda a l'Ingrés Mínim Vital per a 649 llars de Lleida

Crespín preveu que uns 20.000 lleidatans podran accedir a aquesta ajuda

La seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.

La seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut ja a 649 llars lleidatanes l’Ingrés Mínim Vital (IMV), que percebran en uns dies l’import d’aquest pagament, el cinquè que abona la Seguretat Social des de l’aprovació de la prestació i que oscil·larà entre els 462 i 1.015 euros. Fins al moment 4.879 lleidatans han tramitat la sol·licitud per rebre aquesta ajuda, de les quals 4.615 van ser validades.

Fins al moment se n’han resolt 1.979, de les quals 649 han estat acceptades i 1.330 denegades. Quant a les sol·licituds que queden per resoldre, des del Govern central van assegurar que després dels ajustaments normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el tramiti ara s’agilitzarà.

Segons va assenyalar el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, prop de 20.000 lleidatans de 7.000 llars, la majoria amb fills menors d’edat, podran beneficiar-se d’aquesta prestació ja que “bona part la tenen reconeguda de manera automàtica” la complir els requisits i la resta “ha de sol·licitar-la”. El pressupost d’aquesta prestació a la demarcació és de 28.208.912 euros.

A nivell de Catalunya l’administració ha reconegut aquesta ajuda a més de 10.000 famílies, la majoria a la província de Barcelona.

A Espanya, l’INSS ha concedit la prestació a més de 136.000 llars en les quals viuen prop de 400.000 persones, de què pràcticament la meitat són menors. Des que es va posar en marxa aquesta ajuda la Seguretat Social ha rebut prop d’un milió de sol·licituds, de les quals només ha tramitat dos terceres part. D’aquestes 192.000 han estat denegades.

D’altra banda, l’import brut total corresponent a l’octubre ascendirà a més de 158 milions d’euros, una xifra que contempla també l’efecte de la retroactivitat des del juny en els casos corresponents.

La sol·licitud per demanar aquesta ajuda ha de presentar-se a través del certificat electrònic i també es pot sol·licitar de forma presencial a l’INSS mitjançant cita prèvia.

Fins a 6.500 nens lleidatans es veuran beneficiats amb la prestació ? L’Ingrés Mínim Vital (IMV), beneficiarà directament més de 6.500 menors de prop de 7.000 llars de les comarques lleidatanes.

tracking