SEGRE

CERTÀMENS FESTES

Barbens presumeix de fira

El consistori manté el certamen sobre la poma amb actes de petit format i amb el pregó inaugural del Sr. Postu || Exposicions o jornades tècniques han estat eliminats del programa

Diversos joves, en una de les proves de l’‘escape room’.

Diversos joves, en una de les proves de l’‘escape room’.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Barbens ha apostat per mantenir la celebració de la 37 edició de la Fira de la Poma aquest cap de setmana. Aquest any, el consistori ha optat per organitzar el certamen d’una forma atípica, adaptada a les normes sanitàries per evitar aglomeracions.

Així, es van eliminar de la programació jornades tècniques i exposicions dedicades a les diferents varietats de la poma. Només es van mantenir actes culturals, preferentment a l’aire lliure.

D’aquesta manera, les noves mesures per aturar l’increment de casos de la Covid-19 no han afectat la majoria d’actes previstos. Només s’ha cancel·lat un taller per elaborar mascaretes dirigit als més petits i un partit de futbol.

L’acte inaugural de la Fira de la Poma el va protagonitzar el Sr. Postu, que era l’encarregat de llegir el pregó. Les distàncies de seguretat van ser màximes: calia inscripció per accedir al pati del Castell i les autoritats, amb el Sr. Postu, es van ubicar en un balcó de l’edifici consistorial.

El pregoner no va dubtar a demanar als assistents si la millor poma era la de Barbens. El públic va respondre afirmativament amb una gran ovació. Posteriorment, es va dur a terme al mateix pati el concert de l’artista del Segrià Hoven.

A la tarda, un total de setze joves entre 12 i 14 anys van participar en una escape room que es va dur a terme a la zona del Castell. Amb el títol d’El misteri de les pomes d’or, els participants, dividits en grups de tres o quatre persones i per torns, van haver de superar diferents reptes per poder descobrir el secret de la poma de Barbens.

Per intensificar l’ambient festiu pel municipi, el consistori ha animat els veïns a decorar les façanes de les seues cases.

Diversos joves, en una de les proves de l’‘escape room’.

Diversos joves, en una de les proves de l’‘escape room’.J.GÓMEZ

tracking