SEGRE

OBITUARI CINE

Mor als 97 anys l'actriu Rhonda Fleming

Rhonda Fleming.

Rhonda Fleming.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rhonda Fleming, una de les poques actrius destacades del Hollywood clàssic que quedaven amb vida, va morir als 97 anys a Santa Monica (Califòrnia, EUA). La seua secretària Carla Sapon va confirmar divendres a la revista Variety la mort d’aquesta actriu nord-americana la filmografia de la qual inclou pel·lícules com Recorda (1945), d’Alfred Hitchcock, o Duel de titans (1957), amb Kirk Douglas i Burt Lancaster.

Amb una impactant cabellera pèl-roja i uns fascinants ulls verds, Fleming va ser anomenada la reina del tecnicolor, un sobrenom amb què també va ser coneguda una altra pèl-roja il·lustre de Hollywood com Maureen O’Hara.

Aquest sobrenom feia referència al fet que, amb la progressiva desaparició del blanc i el negre en el cine, els seus cabells i els seus ulls brillaven en cada una de les escenes en les quals apareixia.

Filla d’una model i actriu, Fleming va aconseguir el primer paper important sent tot just una jove d’uns vint anys amb la cinta Recorda, que van protagonitzar Ingrid Bergman i Gregory Peck.

A banda de provar sort a la televisió a partir dels anys 60, Fleming també va actuar sobre les taules de Broadway i en els espectacles de Las Vegas (EUA).

tracking