SEGRE

Segons l'OMS, aquest és un dels principals motius de l'increment de casos de covid a Europa

Tècnics realitzen una PCR a un menor en una escola de Girona.

Tècnics realitzen una PCR a un menor en una escola de Girona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat que l’incompliment de les quarantenes és un dels principals motius pels quals estan augmentant els casos de coronavirus entre els països d’Europa. Es tracta, tal com ha explicat el director d’emergències de l’OMS, Michael Ryan, d’una de les principals diferències que estan ocorrent en l’actualitat en la propagació del virus entre Àsia i Europa.

"L’avantatge que té Àsia és que els ciutadans tenen nivells molt més alts de confiança en els seus governs i tendeixen a aplicar les mesures que se’ls imposen", ha dit l’expert, per assenyalar que els països asiàtics han centrat la seua actuació en la detecció i quarantena "constant i continuada".

En aquest sentit, Ryan ha explicat que "molts països europeus" es van posar una "meta imaginària" de contagis de covid-19 i, una vegada assolida, van començar a desaccelerar les mesures, mentre que a Àsia van continuar implementant-les.

"No es tracta d’empresonar les persones, sinó de trencar les cadenes de transmissió, sent conscients que en les reunions familiars i socials és on es produeixen la major part dels contagis," ha conclòs l’expert de l’OMS.

tracking