SEGRE

LABORAL REIVINDICACIONS

Les perruqueries, encrespades

Més de 150 treballadors del sector es van concentrar ahir a Lleida per exigir la reducció de l'IVA del 21 al 10 per cent || Demà, protesta dels centres d'estètica per demanar la reobertura

Al voltant de 150 perruquers i perruqueres es van concentrar ahir a Lleida per exigir la baixada de l’IVA al sector.

Al voltant de 150 perruquers i perruqueres es van concentrar ahir a Lleida per exigir la baixada de l’IVA al sector.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 150 perruquers i perruqueres de les comarques de Ponent, convocats pel grup Creer en Nosotros, es van concentrar ahir a la plaça Cervantes, al davant de la delegació lleidatana d’Hisenda, per exigir al Govern un descens en l’IVA del sector del 21 al 10%. Així mateix, al voltant de tres-cents salons de tota la província de Lleida, xifra que equivaldria a un de cada tres, també van tancar les portes per reivindicar la reducció d’aquest impost. Durant la protesta, representants del col·lectiu convocant van llegir un manifest en el qual van afirmar que el sector està “enormement castigat” per les restriccions derivades de la pandèmia de Covid-19 i que, “si durant l’estat d’alarma se’ns va considerar com un servei de primera necessitat, és il·lògic que tinguem un IVA d’article de luxe”.

En aquest sentit, s’ha de recordar que el 2012 el Govern d’aquell moment va apujar aquest impost del 8 al 21%, a causa de la crisi econòmica, i malgrat que havia de ser una mesura temporal, encara es manté actualment. “Necessitem que les administracions ens ajudin i ens escoltin perquè, si no, es perden milers de llocs de treball”, van insistir. Després de la concentració, representants de Creer en Nosotros es van reunir amb el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, que els va assegurar que traslladaria les reivindicacions del col·lectiu a l’executiu.

El subdelegat del Govern central a Lleida es va comprometre a elevar a l’executiu les demandes

D’altra banda, els centres d’estètica de Lleida, així com els de la resta de províncies catalanes, també es concentraran demà per demanar la reobertura després d’haver de tancar els negocis a causa de les noves restriccions imposades per la Generalitat per la Covid-19. A Lleida, la protesta tindrà lloc al davant de la seu de la delegació del Govern, a Lluís Companys, 1, a partir de les 12.00 hores, sota el lema “Estètica segura”.

tracking