SEGRE

Mor el pacient que més temps va estar a l'UCI per covid a Espanya

Un mes després d’abandonar aquesta unitat

Vista de l'exterior de l'Hospital d'Igualada.

Vista de l'exterior de l'Hospital d'Igualada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àngel Mateos, el pacient que més temps havia estat ingressat a l’UCI pel coronavirus a Espanya, ha mort un mes després d’abandonar aquesta unitat, informa l’Hospital d'Igualada (Barcelona) a les seues xarxes socials, encara que no ha explicat si la mort està relacionada amb complicacions derivades de la covid. El pacient, que feia més de 20 anys que treballava en aquest centre com auxiliar, va estar un total de 172 dies ingressat en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital d'Igualada, del 16 de març al 3 de setembre.

Aquests 172 dies el van convertir en el pacient que més temps havia estat ingressat en una unitat de cures intensives de tot Espanya per coronavirus. Un mes i mig després de sortir, va morir aquest dimecres, ha informat el centre hospitalari, que no ha detallat no obstant això si la mort està relacionada amb complicacions derivades de la covid.

"Volem fer públic el nostre més sincer condol a tota la família i amics per la mort del nostre estimat company Ángel Mateos. Àngel, lluitador, ens deixes un gran buit i sempre et recordarem", indica l’hospital en un tuit.

Durant l’estada a l’UCI, el sanitari, que va ingressar el dilluns 16 de març de matinada amb una insuficiència respiratòria gravi secundària que va derivar després en una pneumònia bilateral, va presentar múltiples i molt greus complicacions (coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d’hemodiàlisi o sèpsia per infecció respiratòria i abdominal, entre d’altres), que van fer témer per la seua vida moltes vegades. "Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions", va descriure llavors el cap de servei d’anestesiologia i medicina intensiva, Santi Abreu.

A començaments de setembre, quan l’hospital va dir que havia guanyat "el primer combat", els metges que el tractaven ja advertien que malgrat que podia parlar i els seus òrgans interns funcionaven amb normalitat, començava un llarg camí per recuperar-se, perquè l’estada a l’UCI va minvar molt els seus músculs.

Li quedava, van dir, un ampli recorregut de recuperació per reeducar el cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intens que havia de dur a terme en l’Institut Guttmann, on el van traslladar quan va sortir de Igualada.

tracking