SEGRE

ESNOTICIA

Baixa el risc de rebrot al pla de Lleida per primera vegada després de 21 dies

Descendeix dels 507 als 475 punts, però els hospitalitzats continuen a l'alça i ahir n'hi havia 90 || Totes les comarques, en risc alt per primer cop des del març

Una gran grua, ahir a l’Arnau per a les obres de la sisena planta.

Una gran grua, ahir a l’Arnau per a les obres de la sisena planta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida va baixar ahir per primera vegada després de 21 dies pujant i es va situar en els 474,83 punts (32 menys), per la qual cosa torna a estar per sota dels 500. Tanmateix, va augmentar en 44 punts a la regió de l’Alt Pirineu i Aran, amb 425,97, però juntament amb el pla i Terres de l’Ebre (464) són les que tenen l’índex més baix de Catalunya, la mitjana de la qual és de 566,92. Tot i així, totes les comarques lleidatanes es troben en un risc alt de rebrot, per sobre de 100, per primera vegada des del març.

D’altra banda, els hospitalitzats per Covid-19 segueixen a l’alça i ahir n’hi havia 90, sis més. D’aquests, 48 són estables a l’hospital Arnau i 10 a l’UCI, mentre que a les clíniques privades n’hi ha 32. Fonts de l’ICS van afirmar que no tancaran els quiròfans de l’Arnau la setmana que ve, “però sí que farem més cirurgia ambulatòria sense ingrés davant de la previsió d’alta ocupació de llits per Covid”. Per això, hi haurà menys operacions programades amb ingrés. També van explicar que han demanat als especialistes que avaluïn fer més visites telemàtiques.

D’altra banda, fonts de Salut van explicar que l’Atenció Primària rep moltes visites per afectacions respiratòries, per la qual cosa cal fer proves per descartar que no sigui Covid. Des del dia 16, els CAP de Lleida han fet 506 proves ràpides d’antígens. Precisament, la província va sumar 111 nous casos, 97 dels quals al pla i 14 al Pirineu.

tracking