SEGRE

Catalunya no descarta el toc de queda i diu que el farien sense estat d'alarma

Vergés aposta per prendre la decisió després de l’anàlisi de les restriccions de fa una setmana

La consellera de Salut, Alba Vergés.

La consellera de Salut, Alba Vergés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera catalana de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest divendres que el Govern no descarta aplicar el toc de queda, encara que ha emfatitzat que s’ha de decidir des de Catalunya, i ha citat a prendre la decisió després de l’anàlisi de les restriccions a la restauració aplicades fa una setmana. En declaracions a TV3, ha assenyalat que el Govern estarà atent al comportament de la ciutadania durant el cap de setmana perquè no es repeteixin imatges d’aglomeracions com les viscudes al Montseny, i ha recordat que les mesures de restricció no només afecten a l’hostaleria sinó que també es requereix la responsabilitat de la resta de la població.

"Ens juguem molt, esperem que aquest cap de setmana la gent hagi pogut veure que és necessària la contribució de tothom. No és només una qüestió de bars i restaurants, és una qüestió de tots. Contenir el creixement fent el mínim necessari", ha insistit.

Sobre la reunió mantinguda aquest dijous entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, Vergés ha considerat que la decisió sobre el toc de queda "té que vindre d’aquí i no d’una reunió interterritorial" i ha assenyalat que aquesta mesura podria adaptar-se sense necessitat de decretar l’estat d’alarma.

En aquest sentit, ha apuntat que Catalunya ja disposa d’instruments legals per dur a terme restriccions de la mobilitat d’aquest tipus, com ja es va fer al Segrià o a la Conca d’Òdena.

La consellera també ha explicat que durant aquesta reunió van demanar que, com durant la primera onada de la pandèmia, les comunitats puguin contractar estudiants d’últim any d’infermeria i medicina per reforçar el sistema sanitari.

Sobre això, Vergés ha apuntat que la situació als hospitals "és més complexa que al març", ja que llavors es va parar gairebé tota l’activitat no relacionada amb la covid-19, mentre que ara l’objectiu és compaginar al màxim totes les atencions.

La consellera ha assegurat que estan posant més mitjans i recursos per reforçar el sistema i ha assenyalat que, davant del gran nombre de trucades que està rebent el telèfon 061, han incrementat les centraletes i el personal d’administració per atendre-les i el destinat als centres d’atenció primària.

tracking